USR PLUS, acuzat de șantaj de Cîțu și UDMR. Barna: Varianta în care noi aplaudăm ca pinguinii nu are cum să reziste

Acuzații de ȘANTAJ
Acuzații de ȘANTAJ

Ședința de marți, anunțată ca un succes de liderul PNL, Ludovic Orban, ar fi adus, de fapt, un blocaj în coaliția de guvernare și asta în contextul invocatului ”șantaj”. 

În fapt, premierul Florin Cîțu, dar și UDMR, ar fi acuzat USR PLUS de șantaj politic. Dan Barna le-ar fi spus partenerilor de coaliție că ”varianta în care voi treceți prin Guvern tot ce vreți voi și noi aplaudăm ca pinguinii nu are cum să reziste”, scrie g4media.ro

Mai mult, Dan Barna s-a poziționat în negocieri într-o poziție de putere, cerând ca proiectele USR PLUS să fie discutate cu prioritate, arată sursa citată. 

Printre proiectele pe care cei de la USR PLUS le-ar vrea aduse în față s-ar număra desființarea Secției Speciale (SIIJ), amendamentele la programul Anghel Saligny, proiectul zero taxe și un program multianual de finanțare a infrastructurii (autostrăzi, căi ferate).

În scandalul din coaliție, UDMR l-ar fi acuzat pe Dan Barna că, prin solicitările sale, șantajează politic: ”Nu se poate negocia bani contra justiție”, ar fi spus liderii UDMR, mai arată g4media, care transmite aceste informații pe surse. Florin Cîțu ar fi fost de acord cu liderul UDMR, în acuzația pe care a făcut-o. În urma discuțiilor pe programul de investiții Anghel Saligny (văzut ca PNDL 3) și modificărilor pe care le-a adus USR PLUS pe agenda coaliției, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi de astăzi. 

Anunțul lui Ludovic Orban

”S-a acceptat, dintre propunerile USR PLUS formulate până-n prezent, și o serie de alte propuneri care țin de neincluderea în PNDL 3 a proiectelor care au fost pe PNDL 1 și PNDL 2, cu stadiu zero de realizare. Chiar dacă se semnează contractul de finanțare, dacă nu se depun documentațiile solicitate în termen de maxim 2 ani, cel care a semnat contractul își pierde proiectul, dar și o serie de alte lucruri discutate, de natură tehnică, discuțiile vor continua” a anunțat Ludovic Orban, care a spus că există deschidere pentru a îmbunătăți proiectul. 

Întrebat dacă USR PLUS a condiționat sprijinul pentru ordonanța legată de PNDL 3 și de un acord de trecere prin coaliție a desființării SIIJ, în forma de la Guvern, respectiv forma propusă de ministrul Justiției, Stelian Ion, Ludovic Orban a răspuns: ”N-aș vrea să înțeleg așa...”. După ce i s-a spus ”am înțeles că au fost și acuzații de șantaj”, el a continuat: ”N-aș vrea să înțeleg așa discuțiile pe care le-am purtat, obiectivul de desființare a Secției Speciale este un obiectiv care este inclus în programul de guvernare, asumat de toate formațiunilor politice din cadrul coaliției. Pentru noi, cei din PNL, e un obiectiv pe care-l vom atinge și care nu e un obiectiv al unui singur partid din coaliție. De altfel, și UDMR susține că este partizanul desființării SIIJ și că... sigur că mai rămâne să cădem de comun acord asupra formulei pe care să o susținem împreună la dezbaterea din Senat”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel