EXCLUSIV  USR acuză USR-PLUS: numirile procurorilor șefi de la DNA și DIICOT, în pixul lui Barna

Dan Barna
Dan Barna

Un mesaj postat pe pagina de Facebook a USR lovește ca o teslă greșit manevrată chiar în USR-PLUS. Acuzațiile fostului ministru, Stelian Ion, omul pentru care s-ar fi rupt Coaliția cu PNL sunt demontate chiar de administratorul site-ului USR-PLUS.

”Prin propunerile făcute de ministrul Justiției, practic, numirile procurorilor șefi de la DNA și DIICOT au ajuns în pixul lui Barna. Ministrul Justiției a cedat presiunilor liderilor USR-PLUS și a exclus președintele României din procedura numirii șefilor DNA, DIICOT si Procurorului General astfel încât Dan Barna să își atingă obiectivul principal: schimbarea șefilor de parchete și închiderea propriilor dosare”.

Cu ce diferă această frază de mesajul postat în 23 august 2017 de Alexandra Jeles, administrator al site-ului USR? Un mesaj transmis și de comunicatorii partidului, în spațiul public:

”Prin propunerile făcute de ministrul Justiției, practic, numirile procurorilor șefi de la DNA și DIICOT au ajuns în pixul lui Dragnea. Ministrul Justiției a cedat presiunilor liderilor PSD-ALDE și a exclus președintele României din procedura numirii șefilor DNA, DIICOT si Procurorului General astfel încât Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să își atingă obiectivul principal: schimbarea șefilor de parchete și închiderea propriilor dosare”?

Se schimbă doar numele (în loc de Dragnea, Dan Barna). Situația pe care o reclama USR în 2017 și pentru care pregătea o moțiune simplă este aceeași.

Stelian Ion pregătea schimbarea din pix a șefilor de parchete, iar Dan Barna are un dosar la DNA. Nu e ipocrizie să denunți când ești în Opoziție, un lucru pe care o să încerci să-l faci, când ajungi la Putere?

Stelian Ion, demis pentru Anghel Saligny sau pentru DIICOT?

În data de 1 septembrie, premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru că acesta a blocat avizarea proiectului de investiții Anghel Saligny.

"Nu voi accepta în Guvern miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.  A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat”, a spus premierul după ședința de guvern în care l-a demis pe Stelian Ion.

Stelian Ion a scris pe pagina sa de Facebook, după anunțul privind remaniere că această decizie are un substrat nevăzut, și anume procedura de numire a procurorilor de rang înalt.

Potrivit poziției exprimate în 2017 de USR, merita demis și pentru numirea procurorilor, nu doar pentru că a blocat unele investiții. Cât despre dosare, nici Stelian Ion nu a lămurit afacerea ”Garsoniera”, oferită de o instituție publică în care lucra mama sa, și care nu s-a prescris încă. Chiar dacă repartiția a fost dată în 2006, Stelian Ion a achiziționat locuința în urmă cu 5 ani, iar presa din Constanța scrie că prețul a fost mai mic decât pe piața imobiliară. 

 

Găsiți aici mesajul integral USR din 2017:

2. -imagine fara descriere- (usr-plus_89025300.jpg)

3. -imagine fara descriere- (usr-plus-justitie_04131000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel