USR-Nicolicea-UDMR, acuzații. Mii de amendamente

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a susţinut miercuri că a depus 6.500 de amendamente pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi a afirmat că acestea nu au fost acceptate de preşedintele Comisiei pentru regulament, Eugen Nicolicea, pe care l-a acuzat de abuz în serviciu şi fals în acte, "pentru că a minţit în plen" că acestea nu există.

Deputatul USR spune că a făcut acest lucru în şedinţa Comisiei de regulament, "convocată neregulamentar" miercuri dimineaţa, în care propunerea de modificare a Regulamentului forului legislativ în ceea ce priveşte supunerea la vot a amendamentelor a primit vot favorabil.

Amendamentul, asumat miercuri de deputatul UDMR Marton Arpad, alături de preşedintele Comisiei de regulament, deputatul PSD Eugen Nicolicea, reia într-o altă formă o propunere de modificare a regulamentului iniţiată de social-democratul Florin Iordache, împreună cu doi deputaţi PSD şi ALDE, care modifică articolul 120 din Regulament, respinsă luni de comisie.

Conform acestuia, după ce timpul de dezbatere aprobat a fost epuizat, discuţiile se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre aceste amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul dintre amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială.

Acuzații pentru UDMR: "Au negociat ceva" 

"După evenimentul de miercurea trecută, în care majoritatea parlamentară a trecut pe repede înainte Statutul magistraţilor, a doua zi domnul Iordache a depus un proiect de modificare a Regulamentului prin care interzicea dezbaterea pe amendamente în plen. Lunea aceasta a avut loc prima discuţie pe acest proiect şi a fost respins. Dar, între timp, cei care au basculat votul, cei de la UDMR, s-au răzgândit - probabil că au negociat ceva - şi în această dimineaţă s-a convocat din nou Comisia pentru regulament într-o convocare neregulamentară. Era clar ce vor să facă: au scos de la sertar un proiect de hotărâre mai vechi pe care au grefat această modificare produsă de domnul Iordache pentru a închide gura Opoziţiei, astfel încât mi-am folosit aptitudinile de inginer şi am creat un soft prin care am generat foarte multe amendamente. Am reuşit să depun doar 6.500 de amendamente, pentru că ele trebuiau depuse în format printat. Am depus şi am mers în comisie să le susţin, dar preşedintele comisiei, domnul Nicolicea, nu mi-a permis să susţin niciunul dintre ele, comiţând astfel un fals şi uz de fals", a susţinut Viziteu într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că softul creat poate genera foarte multe amendamente la fiecare articol, toate amendamentele fiind unice, ca "armă extremă la nişte abuzuri extreme pe care cei din majoritate pare că le comit". 

"Ceea ce au făcut astăzi nu este doar o dictatură a majorităţii, ci şi abuzuri. Au comis fals în acte, neincluzând în raportul de fond toate amendamentele, au şi minţit la plen. Domnul Nicolicea a minţit spunând că nu au fost depuse amendamente, iar şedinţa Comisiei de regulament a fost transmită live şi poate fi verificat acest lucru", a mai susţinut deputatul USR, relateazăAgerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel