USR, moțiune de cenzură împotriva lui Tudorel Toader

USR a decis să inițieze o moțiune de cenzură împotriva ministrului Justiției Tudorel Toader. 

Uniunea Salvați România inițiază moțiune simplă împotriva Ministrului Justiției, Tudorel Toader și invită toate formațiunile de opoziție să i se alăture. 

”Sperăm să se alăture cu toții acestui demers, este un instrument democratic pe care îl avem la îndemână ca partide parlamentare. Nu e momentul niciunui orgoliu politic, e una din cauzele care ar trebui să ne unească pe toți, în baza mandatului primit de la oamenii care ne-au votat să le apărăm interesele, nu să protejăm infractori”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

USR consideră că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a încălcat toate principiile democratice și ale statului de drept prin declarația publică de aseară, 22.02.2018, când a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, fără să ofere motive juridice bine fundamentate, în acord cu Legea 303/2004, cea care reglementează motivele și condițiile în care se poate cere revocarea unui procuror șef al DNA.  

Motivele invocate 

Iată motivele invocate de USR:

  • S-a substituit autorității CSM, ceea ce este neconstituțional. S-a referit la anchetarea OUG 13 de anul trecut, când CSM a decis că procurorii au acționat corect
  • A făcut aprecieri la dosarul Belina, care este un dosar în curs. Este un fapt grav ca ministrul Justiției să facă aprecieri pe un dosar în curs de soluționare.
  • Toader a spus că Laura Codruța Kovesi a contestat autoritatea CCR, pentru că a invocat fapte care nu mai pot fi investigate, pentru că CCR a dezincriminat o parte a abuzului in serviciu. Aceasta este un fapt, nu o contestare din partea șefei DNA.
  • Doamna Kovesi a dat interviuri la BBC și Euronews și a stricat imaginea României pe plan extern. Așadar avem o acuză pentru delict de opinie. Dar minciunile transmise de Dragnea și Tăriceanu către reprezentanții CE sau ale europarlamentarilor trimiși la Bruxelles de PSD-ALDE nu au stricat imaginea țării? Dar sutele de mii de oameni în stradă timp de 1 an de zile, care protestează neîncetat față de abuzurile de putere ale grupării Dragnea-Tăriceanu nu transmt același mesaj?
  • Tudorel Toader a vorbit și despre arestări ilegale. Nu știm ce probe are în acest sens și cum a ajuns la această concluzie foarte gravă. Dar ministrul se substituie aici unei instanțe judecătorești, deoarece judecătorii sunt cei care dispun măsura arestului, nu procurorii. Astfel că nu vedem niciun motiv pentru care acestea să i se impute șefei DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel