USR își arogă meritele pentru campania de vaccinare: Un efort pe care Vlad Voiculescu l-a făcut

Dan Barna îl laudă pe Vlad Voiculescu și consideră că a avut cel mai important rol în campania de vaccinare.
Dan Barna îl laudă pe Vlad Voiculescu și consideră că a avut cel mai important rol în campania de vaccinare.

Dan Barna îl laudă pe Vlad Voiculescu și consideră că a avut cel mai important rol în campania de vaccinare. 

Ministerul Apărării, care coordonează campania națională și care a reușit să depășească obstacolele birocratice și logistice considerabile, în decembrie și primele săptămâni din ianuarie, e amintit în treacăt. Liberalul Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV , responsabil în Ministerul Sănătății pentru campania de vaccinare încă din august 2020, nici măcar nu a fost menționat de vicepremier.

Cum vi se pare că funcționează campania de vaccinare, a fost întrebat Dan Barna la Digi24?

”Este un... este programul fundamental al acestui an, a răspuns vicepremierul. Dacă vorbim de priorități pentru această guvernare, cred că prioritatea zero e campania de vaccinare și eu sunt foarte optimist că lucrurile vor merge bine. De reușita acesteia campanii depinde, de fapt, demararea creșterii economice și repornirea zonelor afectate. Din acest motiv și resursele și eforturile guvernamentale merg în zona aceasta de vaccinare. Chiar și actualul buget este gândit să asigure ceea ce înseamnă cheltuielile nu mici pentru campanie...legate de plata medicilor și celelalte. Este un efort  pe care colegul meu Vlad Voiculescu l-a făcut, legat de toată această structură de centre de vaccinare realizate. De la nivelul MApN la nivelul premierului, care e și el foarte implicat în acest demers. E o prioritate a noastră, a guvernării această campanie și chiar dacă apar, și au mai apărut în presă, acuma nu o să băgăm capul în nisip, să pretindem că nu au apărut sincope sau lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie, încercăm să reacționăm în termen de zile pentru a le remedia din mers”, a spus Dan Barna.

Reforma în Sănătate e pentru al doilea an de mandat

Când a fost întrebat ”ce ați vrea să rămână, la finalul anului, construit în guvern de colegii dumneavoastră din USR”, Dan Barna s-a referit, din nou, la campania de vaccinare. ”La Sănătate, Vlad Voiculescu să aibă un final de campanie de vaccinare, să fi trecut niște milioane de oameni prin vaccinare”, a răspuns Dan Barna. Și despre proiectul de reformă, a insistat moderatorul. ”Implicit lucrul ăsta de întâmplă, a spus Barna, dar prioritatea acestui an e campania de vaccinare. Reforma în sănătate e de un an doi”, a concluzionat vicepremierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel