USR, dezbinat din cauza căsătoriilor între homosexuali

Nicușor Dan a reacționat, după ce Clotilde Armand s-a declarat o susținătoare a referendumului pentru definirea familiei ca fiind uniunea dintre bărbat și femeie, referendum dorit de Coaliția pentru familie.

"Am remarcat foarte multe comentarii in media fata de postarea de facebook scrisa astazi de Clotilde Armand. In mod evident, ea și-a exprimat o părere personală față de inițiativa Coaliției pentru Familia Creștină. Subliniez: poziția exprimată de Clotilde nu este pozitia USR, este una personală. USR consideră că discuția despre modificarea Constituției pentru definirea familiei nu trebuie sa se suprapuna cu dezbaterea din alegerile parlamentare. De aceea, USR nu susține organizarea unui referendum în același timp cu alegerile parlamentare. Membrii USR au opinii diverse asupra referendumului si definirii familiei.

In USR nu suntem cu toții la fel, nu credem în aceleași lucruri si vorbim deschis despre asta. Suntem împreună nu pentru ca gandim identic, ci pentru că suntem uniti de dorinta de a schimba felul în care se face politică în România. Trebuie sa ramanem uniti pe cateva teme fundamentale. Pentru ca altfel nu putem izbandi. Nu vom intra intr-o dezbatere care ne dezbina. N-am face decat sa facem jocul cinic al unor oameni disperati de faptul ca sistemul lor se zdruncina din temelii. Haideti sa nu intram in jocul lor", a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

[citeste si]

Reacția liderului USR vine după ce Clotilde Armand susține printr-o postare pe Facebook că militează pentru un referendum pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei în chestiunea familiei tradiţionale.

"Opina mea este că e bine să redăm poporului român deplina exercitare a suveranității sale prin ambele modalități prevazute în Constituție. Un exemplu celebru este inițiativa recentă de modificare a Constituției de către un grup de 2,7 milioane de cetățeni. Este necesar ca această inițiativă, declarată recent constituțională de către CCR, să fie supusă deciziei populare prin referendum. Acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influențarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Orice alt deznodământ al acestei inițiative ar fi o atingere a principiului suveranității poporului român stipulat în articolul 2 din Constituția României și un pas înapoi în maturizarea democrației în România", a scris aceasta.

Având în vedere opiniile apărute după postare, Clotilde Armand a simţit nevoie să precizeze ulterior, într-un comentariu. "Este opinia mea personală, nu a partidului, iar eu nu candidez la aceste alegeri."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel