USR critică numirea lui Ciucă. Seidler: O criză suplimentară. Șora: Consecințe dezastruoase

Mihai Șora/foto Agerpres
Mihai Șora/foto Agerpres

USR a lansat, pe surse, că nu va vota un guvern minoritar PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă.

Primul lider USR care critică public decizia președintelui Iohannis este Cristian Seidler.

Cristian Seidler a postat pe Facebook un text critic după nominalizarea lui Nicolae Ciucă, pe care o consideră o criză suplimentară. 

”E foarte gravă situația sanitară și avem nevoie de un guvern deplin care să acționeze responsabil în toate domeniile. Nominalizarea previzibilă a lui Nicolae Ciucă arată o criză suplimentară: cea de lideri politici cu instincte democratice, nu bazate pe ordine militare. De ce PNL ar prefera să stea la cheremul PSDului pentru fiecare vot în Parlament în loc să se bazeze pe sprijinul constant al USR? Care e garanția că premierul Nicolae Ciucă nu va accepta împărțirea banilor cu pixul lui Dragnea sau că va sprijini depolitizarea instituțiilor publice și a companiilor de stat? Despre asta dacă ați putea, vă rog, să nu tăceți, domnul președinte Klaus Iohannis. Și să îi dați lui Nicolae Ciucă un mandat clar și public să nu închidă ochii la cheltuirea iresponsabilă a banilor prin politizare. Nu e greu, trebuie doar să vreți. Poate decideți să mai dați o sanșă țării nu doar fără PSD ci mai ales fără pesedisme. Pixul lui Dragnea miroase la fel indiferent cine altcineva îl ține în mână. Sper să nu învingeți si în acest domeniu la fel cum ați învins pandemia”, a scris Seidler pe Facebook.

Presa apropiată USR critică nominalizarea 

Presa hashtag critică nominalizarea și îl atacă pe președintele Iohannis, care ar vrea să refacă USL. Și filozoful Mihai Șora s-a grăbit să posteze pe Facebook un mesaj critic, avertizând că nominalizarea unui fost militar pune în pericol democrația.

„Istoria de un secol pe care o duc în spate spune că preeminența puterii militare asupra celei civile nu a rămas niciodată fără consecințe dezastruoase pentru omul de rând, scrie Mihai Șora pe pagina de Facebook. Pentru că nu-i cunosc – punct cu punct, a mic, b mic – faptele de arme și pentru că nu obișnuiesc să vorbesc decât despre ceea ce cunosc, nu mă voi exprima în legătură cu aptitudinile generalului Nicolae Ciucă. Este posibil (și chiar plauzibil) să fie un om de ispravă, demn de stelele pe care le poartă. Ceea ce cunosc, însă, este istoria de un secol pe care o duc în spate. Iar ea spune că preeminența puterii militare asupra celei civile nu a rămas niciodată fără consecințe dezastruoase pentru omul de rând.

„P.S. Și nu-i aduceți, vă rog, în discuție pe de Gaulle și Eisenhower: împrejurările istorice nu sunt deloc aceleași; nici nu suportă comparație””, este mesajul postat pe pagina lui Mihai Șora. Filozoful, un actor important la protestele anti-Dragnea, este în vârstă de 104 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel