USR contestă la CCR proiectul de lege privind combaterea spălării banilor şi procedura de vot

Dan Barna
Dan Barna

USR va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege privind combaterea spălării banilor, dar şi procedura prin care acest proiect a fost votat de două ori în plenul Camerei Deputaţilor, a anunţat liderul Uniunii, Dan Barna.

'Asistăm la un abuz fără precedent în istoria parlamentarismului românesc, chiar şi colegii de la UDMR au acceptat că această lege a picat şi trebuie să se întoarcă într-o eventuală dezbatere parlamentară printr-un alt proiect. PSD a decis altfel. În momentul de faţă nu mai avem Parlament în România, avem un vehicul pe care domnul Liviu Dragnea îl foloseşte după propriile interese, pentru că şi această lege era de fapt un târg pe care domnia sa a încercat să îl facă, dar nu a avut votul colegilor din Parlament. Această lege este una clar neconstituţională, vom ataca la Curtea Constituţională şi vom ataca şi chestiunea de procedură care a avut loc în acest moment', a precizat Dan Barna la Palatul Parlamentului.

Protest

Acesta a menţionat că USR a decis să iasă din sală după ce s-a decis reluarea votului la acest proiect de lege, în semn de protest explicit la acest abuz.

Camera Deputaţilor a reluat miercuri votul asupra proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului care a fost iniţial respins, fiind totuşi în final adoptat. Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului la proiectul legii privind combaterea pe motiv că au fost 'colegi în sală care nu apărut la vot'. După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 170 voturi pentru şi 70 contra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel