USR cere comisie de anchetă, după descoperirea Curții de Conturi: Jaf din bani publici. Prime de milioane de lei

Deputatul USR Cornel Zainea, în calitate de președinte al Comisiei de IT, va cere înființarea unei Comisii de anchetă în Parlament pentru a investiga cheltuielile făcute de Institutul de Cercetare în Informatică (ICI), anunță USR. 

Cornel Zainea transmite că statul român încasează foarte mulți bani pentru domeniile de internet .ro, iar banii sunt administrați de ICI. În urma unui control, Curtea de Conturi a descoperit un jaf din bani publici de proporții nebănuite la această instituție, arată comunicatul de presă. 

“Conducerea și-a autorepartizat prime de milioane de lei. Le-a numit “adaos de plus de acord direct”. Angajații au cheltuit bani din protocol pentru a-și cumpăra parfumuri. Sau pentru covrigeii, iaurtul și berea de zi cu zi. Au contractat o linie de credit pentru a plăti salarii!?! Fosta Directoare Doina Banciu și-a majorat nelegal remunerația de la 6.691 la 7.793 lei. Au angajat pe funcții vacante temporar, fără concurs, personal propriu care avea deja contract de muncă, dându-le de 2 ori salariul pentru aceeași muncă. Au achiziționat servicii medicale fictive. Și multe, multe altele, cu totaluri de milioane de lei! Un asemenea dezmăț nu poate fi lăsat nepedepsit.”, declară deputatul USR Cornel Zainea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel