USR, avertisment fără precedent. România, într-o nouă criză

USR solicită Guvernului o reacție oficială cu privire la schimbările fiscale din noul program de guvernare. Totodată, partidul cere să se renunțe la măsurile care pot arunca economia României în haos. 

”Haos în economie”

”Deşi de mai multe zile comunitatea de afaceri din România şi contribuabilii oneşti din această ţară şi-au exprimat îngrijorarea legată de introducerea unui nou sistem de impozitare, Guvernul nu a oferit nicio clarificare oficială cu privire la schimbările preconizate. Uniunea Salvaţi România a protestat din prima zi a investirii noului Guvern faţă de măsurile fiscale anunţate în programul de guvernare al coaliţiei PSD - ALDE care vor crea haos în economie şi finanţele publice. Schimbarea în principal a sistemului de impozitare pentru companii, prin înlocuirea impozitului pe profit cu un impozit pe cifra de afaceri, nu numai că încalcă directivele europene în materie, dar riscă să ducă în insolvenţă o treime din firmele din România, după cum arată unele studii publicate în aceste zile”, precizează USR.

Riscul ca unele companii să plece din România

O astfel de schimbare ar afecta mai mult sectoarele economice cu volum mare de activitate şi marje de câştig mici (comerţ, producţie, industria auto, etc.) şi ”este de aşteptat ca o împovărare fiscală excesivă să ducă la creşterea şomajului”.

”Alături de reprezentanţii mediului de afaceri, asociaţiile profesionale, experţii fiscali independenţi, Uniunea Salvaţi România reiterează că schimbarea sistemului de impozitare a companiilor este o recunoaştere a incapacităţii Guvernului de colectare şi administrare eficientă a taxelor actuale. Aşa cum USR a avertizat deja, efectul nu va fi însă cel dorit de autorii noului program de guvernare pentru că un regim fiscal neprietenos are consecinţe negative pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte atragerea de investiţii şi dezvoltarea afacerilor. Într-o astfel de perspectivă, există riscul ca multe companii din România să-şi mute capacităţile de producţie în alte ţări cu reglementări fiscale clare, predictibile şi favorabile”, mai spune USR.

România, într-o nouă criză

Reprezentanţii USR consideră că de fapt ”noul guvern Dragnea 2, condus de Mihai Tudose, a moştenit de la guvernul Dragnea 1 o situaţie bugetară dificilă în urma unui experiment economic eşuat din prima jumătate a anului şi acum căută cu disperare soluţii pentru acoperirea promisiunilor nerealiste”.

”Coaliţia PSD - ALDE dovedeşte încă o data de la câştigarea alegerilor că nu este capabilă să guverneze ţara corect şi eficient. După atacul la justiţie şi criza provocată de Ordonanţa 13, după criza politică şi guvernamentală generată de luptele interne pentru putere, guvernarea PSD - ALDE aruncă acum România într-o nouă criză, criza fiscală, anticipând-o pe următoarea, criza bugetară de venituri şi cheltuieli. Uniunea Salvaţi România cere în mod public Guvernului să pună capăt haosului fiscal în care a aruncat economia şi să renunţe la schimbările de impozite anunţate în noul program de guvernare al coaliţiei PSD - ALDE”, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel