USL vs. PP-DD. Scandal cu moluște și caracatițe în Senat

Legea cu privire la reorganizarea Guvernului și mărirea numărului de ministere a generat un scandal, marți, în Senat. Cel care a atacat primul a fost Haralambie Vochițoiu, șeful grupului parlamentar al PP-DD. Vorbele sale au atras replici dure.

Haralambie Vochițoiu a spus că România "e pe topogan" și că nu este de acord cu "acest Guvern mamut". El a spus "părem niște moluște și aici e o adevărată caracatiță". Puiu Hașotti, șeful grupului parlamentar al PNL, a subliniat că nu știe cât de european este un partid care poartă numele unui singur om. El a adăugat "Numai mâinile nu pot fi tentacule". Cristian Dumitrescu, vicepreședinte al Senatului, a spus că nu sunt nici caracatițe și nici moluște. În plus, l-a avertizat pe Haralambie că dacă mai jignește i se va retrage cuvântul. Ilie Sârbu, șeful grupului parlamentar al PSD, a adăugat că educația se face în primii șapte ani și "de asta să țineți cont. Mai durează mult". 

Cel care a dat atacul a fost șeful grupului parlamentar al PP-DD, Haralambie Vochițoiu: "Suntem pe titanic, avem aer condiționat (...) dar România e pe tobogan. (...) Nu suntem de acord cu acest Guvern mamut. Parcă suntem niște moluște și aici e o adevărată caracatiță", potrivit pesurse.ro.

Vorbele sale au atras replici dure:

Cristian Dumitrescu, vicepreședinte al Senatului (președinte de sedință): "Dumneavoastră aduceți jigniri unora dintre colegii noștri, am crezut că o să vă cereți scuze. Nu există în Senat nici moluște, nici caracatițe. (...) Când veți jigni vi se retrage cuvântul".

Puiu Hașotti, șeful grupului parlamentar al PNL: "Sunt inacceptabile jigniri. (...) Nu știu cât de european e un partid care poartă numele unui singur om. (...) Numai mâinile nu pot fi tentacule. E o chestie de zoologie. Se mai întâmplă să avem în Senat astfel de manifestări".

Ilie Sârbu, șeful grupului parlamentar al PSD: Vreau să-i dau un sfat, sunt bunic și la propriu și la figurat-în politică (către Hașotti: asta cu socrul te las s-o spui tu). La noi educația se face în primii 7 ani. De asta să țineți cont. Mai durează mult".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel