USL va depune plângere penală pe numele lui Blaga

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat că USL va depune plângere penală pe numele lui Vasile Blaga, pe care îl numește "şeful campaniei de boicot" a referendumului.

Raționamentul din spatele deciziei este că dacă Liviu Dragnea este vinovat că s-a votat în țară, atunci Vasile Blaga este vinovat pentru că nu s-a votat.

"Plângerea împotriva dlui Liviu Dragnea a fost făcută de către domnul Vasile Blaga, șeful campaniei pentru referendum al PDL-ului (...) Mie doamna Kovesi mi-a spus în mod oficial că jumătate din acele faimoase 500 de dosare sunt pentru vot multiplu sau ceea ce cercetau dânșii la USL și jumătate erau împotriva liderilor și primarilor PDL, care au luat buletinele oamenilor și care au dat bani ca să nu vină oamenii la vot. Pe cale de consecință, luni vom depune și noi o plângere penală împotriva dlui Blaga. Pentru că dacă dl Dragnea e vinovat că nu știu unde, în Satu Mare, într-o secție de vot n-a fost un vot ci două, în mod sigur și dl Blaga, care a condus campania de boicot, trebuie să răspundă pentru primarul său de la PDL care, în urma îndemnului domniei sale, a luat buletinele de la oameni. Probabil că știți că asta e o infracțiune prevăzută clar de legea referendumului", a explicat Ponta.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul. Liviu Dragnea a fost chemat la DNA să dea explicaţii pentru că ar fi promis foloase materiale oamenilor şi i-a instigat să meargă la vot în 29 iulie. Dragnea va fi audiat mâine la sediul DNA. Liviu Dragnea este acuzat ar fi intervenit pe lângă mai mulţi şefi de secţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel