USL va cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

usl
usl

Liderii USL au anunțat că va solicita  convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care să dezbată situația politică actuală și tensiunile sociale fără precedent.

"Uniunea Social Liberală constată absența totală a autorităților și atitudinea incalificabilă a actualei puteri, care, în locul unei reacții responsabile și raționale, în fața protestelor publice, nu ne-a oferit decât intevenția jenantă a unui politruc de mâna a doua, precum Sever Voinescu. Din păcate, nici măcar în ceasul al doisprezecelea, când oamenii au fost nevoiți să iasă în stradă pentru a-și cere drepturile și pentru a protesta împotriva anilor de umilință și sfidare la care au fost supuși de actuala putere, PD nu este capabil să-și recunoască eșecul, să renunțe la discursul propagandistic și populist, la atacurile penibile împotriva opoziției și la jignirea poporului român", se arată într-un comunicat semnat de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Potrivit opoziţiei, România trăieşte atmosfera "unui sfârşit de regim" şi îşi reiterează apelul pentru declanşarea de alegeri anticipate. "Faptul că Președintele, Primul-Ministru și membrii Guvernului se ascund de opinia publică arată degringolada din tabăra puterii. Acesta este sindromul unui sfârșit de regim, când cei mai înalți reprezentanți în stat nu mai au curajul să apară public și când se recurge la violență în locul rațiunii și dialogului. În condițiile în care România arată astăzi ca o țară neguvernată, singura soluție rațională este declanșarea rapidă a alegerilor anticipate, pentru a avea un nou Parlament și un nou Guvern, legitimate de votul popular și pentru a reveni la normalitate", se mai arată încomunicatul USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel