USL Ilfov, la un pas de rupere. Petrache: Jocurile și interesele sunt altele. Gabi Firea, acuzată de calomnie

Marian Petrache
Marian Petrache

”În USL Ilfov e mai mult decât o fisură”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache. Reacția liberalului vine ca urmare a ultimelor declarații ale senatorului PSD de Ilfov, Gabi Firea, care l-a acuzat pe șeful CJ că le dă funcții apropiaților săi și că nu consultă consilierii. Firea a afirmat că Petrache i-a dezinformat pe democrat-liberali pentru a-i convinge să-și demită consilierii PDL din Ilfov. Declarațiile senatorului sunt considerate o calomnie de Marian Petrache.

[caption id="attachment_351957" align="alignleft" width="310"] Foto: jurnaldeilfov.ro[/caption]

Gabi Firea a lansat, marți, într-un interviu pentru pesurse.ro, o avalanșă de acuzații liberalului Marian Petrache. Ea spune despre șeful CJ, printre altele, că a oferit peste 87% dintre fondurile Consiliului localităților ilfovene conduse de primari liberali sau că face cheltuieli netransparente.

”Dacă poate să dovedească, e un lucru bun pentru ea. Dar s-o dovedească. Dacă nu poate s-o facă, e o calomnie. După părerea mea e o calomnie (...) Ea votează cu ăia care trădează PDL-ul, votează cu ei împotriva mea și e o apropiere între mine și PDL? În ședința de consiliu, fără nicio pregătire, fără nimic, băieții ăia care erau la PD au votat cu PSD-ul, având în vedere că fostul președinte a trecut la PSD”, a declarat Marian Petrache pentru DC News.

USL Ilfov, pe buza prăpastiei din cauza ”jocului de interese”

Petrache a ținut să precizeze, fără să detalieze, că ”jocul” și ”interesele” sunt altele la Ilfov. Totodată, el a invitat-o pe Gabi Firea la masa discuțiilor.

”Aștept ca lucrurile să se liniștească, adevărul este altul, interesul este altul. Am răbdare ca adevărul să iasă la suprafață. Îi doresc succes! Jocul e altul. Trebuie să avem răbdare. Nu vreau să comentez”, a precizat liberalul/

În județul pe care îl conduce, USL este fisurat, recunoaște Petrache, care nu știe cum va culmina acest conflict. ”Vom vedea. Eu n-am făcut nimic până acum, au făcut ei. N-am dat pe nimeni afară de la ei”.

”Da. E o fisură. E mai mult decât o fisură. Asta da. Sunt de acord. Eu am câștigat alegerile cu sprijinul PSD-ului, nu pot să ignor lucrul ăsta, dar pe un vot uninominal și pe un program, pe care vreau să-l duc până la capăt”, a declarat președintele CJ Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al PSD: Filialele nu se pot rupe

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, ne-a declarat că nu are informații despre conflictul de la Ilfov, dar că nu se pune problema unei ruperi a USL, indiferent despre ce filială este vorba.

”Nu cred că este o situație ce nu poate fi depășită sau rezolvată. Sunt oameni politici maturi, cu experiență, suntem membri au unor partide cu tradiție, iar Uniunea a trecut prin momente mult mai dificile decât disensiuni locale pe anumite teme”, a spus Ivan pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel