USL. Crin Antonescu: O spun, deși îmi pare rău că o fac în lipsa lui Victor Ponta

Antonescu și Ponta
Antonescu și Ponta

Crin Antonescu a spus de ce s-a rupt alianța USL: ”Îmi pare rău că spun acest lucru în lipsa domnului Ponta”.

Crin Antonescu, fost lider PNL, a spus că vina pentru ruperea USL îi aparține lui Victor Ponta.

"Îmi pare rău că spun acest lucru în lipsa domnului Ponta, dar oricând o pot spune și în prezența dumnealui: USL nu s-a rupt din cauza unei candidaturi la prezidențiale care era adjudecată, ci din cauza opțiunii domnului Ponta de alianță reală, chiar dacă ocultă, cu ceea ce s-a numit statul paralel, în detrimentul alianței oficiale pe care o avea cu PNL, cu mine și cu propriul partid.

USL s-a rupt din această cauză. Dacă nu mă credeți, puteți relua declarațiile făcute de Sebastian Ghiță, Elena Udrea și de însuși Ponta, destul de recent, în campania pentru europarlamentare, cu Băsescu alături. Dar acum asta este istorie”, a zis Crin Antonescu la B1 TV.

La data de 24 februarie 2014 USL-ul s-a destrămat

USL și-a început, oficial, în 2012 activitatea sa politică; liderii USL au început în mod public să critice unele acțiuni ale guvernului Boc, guvernului Ungureanu și concomitent ale președintelui statului, Traian Băsescu, care ar fi dorit continuarea (succesivă) a celor două guvernări menționate.

VEZI ȘI: Crin Antonescu, decizie privind campania pentru prezidențiale 2019

În același an, deputații USL au conceput și adoptat o moțiune de cenzură parlamentară de neîncredere în guvern, care supusă la vot în Parlament, a fost aprobată, și astfel guvernul Ungureanu a pierdut sprijinul parlamentar necesar, și guvernarea. Atunci, președintele Băsescu l-a desemnat pe Ponta (PSD) ca nou prim-ministru, însărcinându-l cu formarea noului cabinet. Noul guvern a fost aprobat de către Parlament, având sprijinul majorității parlamentare a membrilor alianței USL, prin aceasta USL venind la putere. La data de 24 februarie 2014 USL-ul s-a destrămat prin ieșirea PNL de la guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel