USL: Băsescu să susțină propunerile lui Barroso și Schulz

băsescu dece
băsescu dece

USL a anunțat luni că s-a decis în cadrul alianței adoptarea unei rezoluții de susținere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE, de către președinții Parlamentului European și a Consiliului European, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax. Totodată, alianța aflată la guvernare cere ca toți reprezentanții României în structurile europene, inclusiv președintele Traian Băsescu, să susțină aceleași propuneri.

”Am propus această rezoluţie referitoare la susţinerea pentru toţi reprezentanţii României în structurile europene a poziţiei privind politica de coeziune şi politica agricolă comună (PAC). USL susţine propunerile formulate pentru viitorul mecanism financiar multianual formulate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manule Barroso, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Aceste propuneri formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune,” a spus prim-ministrul.

Șeful executivului a declarat că USL, din poziția de formațiune majoritară a guvernării în acest moment, și, foarte posibil, ca viitoare coaliție de guvernare și după alegerile din decembrie, îi solicită președintelui României, dar și celorlalți reprezentanți (premierul și membrii cabinetului său), ca în cadrul reuniunilor la care participă, să fie de acord cu poziția exprimată de CE și PE. ”Toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ce e în interesul României. Această rezoluţie va constitui pentru Guvern, reprezentanţi ai USL, pentru Parlament, în care USL deţine majoritatea, o poziţie clară, fundamentală, de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României,” a adăugat șeful Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel