Usain Bolt, vedetă ”de aur” a mesajelor postate pe Twitter

usain-bolt
usain-bolt

Mesajele postate pe Twitter referitoare la Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra pe întreaga durată a competiției au depășit cifra de 150 de milioane, iar vedeta incontestabilă a acestor mesaje a fost, potrivit cifrelor furnizate de platforma de microblogging, sprinterul jamaican Usain Bolt, câştigător a trei medalii de aur.

Victoria obţinută de sprinterul jamaican Usain Bolt în proba de 200 de metri a generat 80.000 de mesaje postate pe Twitter pe minut, iar victoria sa din proba de 100 de metri a generat 74.000 de mesaje pe minut, informează AFP, potrivit Mediafax.

Locul al treilea al acestui top al evenimentelor care au generat cele mai multe mesaje pe Twitter, este atribuit victoriei jucătorului de tenis scoţian Andy Murray, devenit campion olimpic după ce l-a învins în finala turneului pe elveţianul Roger Federer, cu 57.000 de mesaje postate pe minut.

Următoarele poziții în acest top sunt adjudecate de victoria obţinută de echipa de ştafetă masculină a statului Jamaica în proba de 4 x 100 metri, cu 52.000 de mesaje pe minut, și de victoria echipei americane masculine la baschet, care şi-a păstrat titlul olimpic după finala contra echipei Spaniei, care a generat 41.000 de mesaje postate pe Twitter pe minut.

Într-un top al sportivilor care au generat cele mai multe mesaje pe Twitter, Usain Bolt deține prima poziție, urmat de înotătorul american Michael Phelps, sportivul cu cele mai multe medalii din istoria Jocurilor Olimpice, şi de săritorul în apă britanic Tom Daley.

În topul sporturilor, fotbalul a generat cele mai multe conversații pe Twitter, urmat de natație, atletism, gimnastică și volei.

Cele două ceremonii de la Londra, organizate cu prilejul Jocurilor Olimpice 2012, cea de deschidere și cea de închidere, au generat și ele un număr record de mesaje, punctul maxim fiind atins odată cu apariția la ceremonia de închidere a grupului Spice Girls, cu 116.000 de mesaje pe minut.

Întrucât ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Londra a generat un număr de  9,66 milioane de mesaje, depăşind astfel numărul total de mesaje postat pe întreaga durată a ediţiei precedente, de la Beijing, organizatorii britanici au afirmat că JO 2012 au fost cu adevărat "primele jocuri din era reţelelor de socializare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel