Urzicile, recomandate în cazul mai multor afecțiuni. Care sunt beneficiile acestei plante

Urzicile, recomandate în cazul mai multor afecțiuni. Care sunt beneficiile acestei plante / Foto: Pixabay, de Manfred Richter
Urzicile, recomandate în cazul mai multor afecțiuni. Care sunt beneficiile acestei plante / Foto: Pixabay, de Manfred Richter

Află în articol care sunt beneficiile consumului de urzici.

Urzicile se găsesc din plin primăvara, acesta fiind și anotimpul în care putem opta pentru mâncăruri sănătoase din urzici sau ceaiuri. Se pare că această plantă este miraculoasă pentru organism și este eficientă în tratarea mai multor afecțiuni. Acestea sunt bogate în vitaminele A1, B2, C și K, clorofilă, mucilagii și substanțe azotoase.

Beneficiile uimitoare ale urzicilor

Anemia este una din principalele afecțiuni pe care urzicile o previn și o tratează. În cazul în care aveți o astfel de problemă, trebuie să știți că se recomandă o cură cu ceai de urzică vreme de o luna de zile. Urzicile au proprietăți antianemice, remineralizante, hemostatice și echilibrează sistemul de apărare al organismului, sistemul imunitar și lupta împotriva anemiei, scrie sfatnaturist.ro.

În plus, dacă iubiți mâncarea de urzici, aflați că frunzele acestei plante, proas­pete sau fierte, ajută la eli­minarea apei acumu­late în organism, elimina surplu­sul de sodiu și rela­xeaza mus­culatura netedă a vase­lor de sânge, reglând astfel tensiunea arterială într-un mod natural.

Urzicile sunt recomandate și în cazul diareei. Planta are rolul de a micșora flora microbiană care a provocat afecțiunea, ducând la vindecare. Totodată, sucul de urzică te poate scăpa de colonul iritabil. Acesta are efecte cicatrizante și calmante, ajută la refa­cerea țesuturilor de protecție din tubul digestiv, lezate sau distruse de procesele infecțioase.

Urzicile sunt indicate și în cazul reumatismului, nisipului la rinichi, hemoragiilor, bolilor respiratorii, rănilor și în cazul problemelor la nivelul părului.

Deliciu de sezon cu urzici. Păstrează reţeta ca să ştii cum să le pregăteşti în fiecare primăvară!

Ingrediente pentru 2 porții de mâncare de urzici:

3 grămezi de urzici
1/2 ceapă
3 căței de usturoi
1 lingură cu făină
250 mililitri de lapte/apă/apă în care au fiert urzicile
1 1/2 linguri de ulei
un praf de sare
piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Se curăță urzicile de firele de iarbă care au rămas de la cules și de frunzele mai urâte. Se spală în câteva ape și se pun într-o oală cu apă pusă la fiert în prealabil. Se lasă să dea în clocot de 2-3 ori, se scurg de apă și se toacă mărunt. Între timp, se toacă și jumătatea de ceapă, se curăță și se zdrobește usturoiul și le călim câteva minute la foc mediu, într-o tigaie cu o lingură și jumătate de ulei. Când încep să se înmoaie, dăm focul la mic, adăugăm făina și amestecăm până devine omogenă compoziția. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel