Următorul mare CEO ar putea fi un robot

Jack Ma, fondatorul și președintele titlului chinez de comerț electronic Alibaba, prezice că "un robot va fi probabil pe coperta revistei Time ca cel mai bun CEO" în 30 de ani, potrivit rapoartelor publicate, scrie USA today.

Declarațiile au făcut parte dintr-un discurs ținut în timpul unei conferințe găzduită de Clubul China Entrepreneur, în cadrul căreia el a avertizat lumea că trebuie să se pregătească pentru perturbarea cauzată de roboți și utilizarea automatizării pe piața muncii.

"În următorii 30 de ani, lumea va vedea mult mai multă durere decât fericirea", a spus Ma.

Pe termen lung, Ma prezice ca robotii vor ajuta oamenii, chiar contribuind la o săptămână de lucru mai scurtă.

"În 10 sau 20 de ani, oamenii vor lucra mai puțin de patru ore pe zi, poate trei zile pe săptămână", a spus Ma, potrivit CNN.

Automatizarea în afaceri a fost primită atât de optimism, cât și de îngrijorare, în special pentru lucrătorii care se tem că firmele care se bazează mai mult pe tehnologia robotului vor conduce la mai puține locuri de muncă.

Un studiu recent realizat de PriceWaterhouseCoopers a constatat că 58% dintre directorii executivi intenționează să reducă numărul de locuri de muncă în următorii cinci ani din cauza robotizării, în timp ce 16% au declarat că intenționează să angajeze mai mulți oameni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel