Urban: O să vedem dacă am eu dreptate sau Băsescu. Ponta, următorul la DNA

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că refuzul deputaților de a-i ridica imunitatea lui Daniel Chițoiu îl ajută de fapt pe premierul Victor Ponta, cel care a aprobat OUG cu privire la reorganizarea Autorității de Supraveghere Financiară. Șeful statului este contrazis de un fost deputat PDL. Iulian Urban susține că majoritatea parlamentară, scăpându-l pe Chițoiu de urmărirea penală, lasă DNA-ului o singură variantă pentru următoarea etapă a anchetei: audierea lui Victor Ponta.

Urban a lansat acestă ipoteză luni dimineață, pe Facebook, iar președintele l-a contrazis câteva ore mai târziu, în timpul declarației de presă susținută la Cotroceni.

"Să așteptăm pentru a vedea cine are dreptate", a declarat Urban, contactat telefonic de site-ul DC News.

Urban, senator PDL în perioada 2008 - 2012, crede că următorul care va răspunde întrebărilor DNA este Victor Ponta. "Acum trebuie să ne lumineze. Președintele Băsescu a spus în seara asta că deputații au vrut să-l protejeze (pe Ponta - n.r), dar, de fapt, i-au dat șansa ofere explicații", ne-a spus Iulian Orban, care a adăugat că, dacă ar fi procuror, ar continua ancheta audiindu-l pe șeful Guvernului.

Fostul senator ne-a explicat că Daniel Chițoiu nu iese din vizorul procurorilor, chiar dacă deputații nu au încuviințat ridicarea imunității fostului ministru al Finanțelor. Mai mult, dacă anchetatorii vor schimba încadrarea faptelor de care este acuzat vicepreședintele PNL, deputaților li se va cere din nou să se pronunțe "pentru" sau "împotriva" urmăririi penale a colegului lor, a adăugat Urban.

Președintele Traian Băsescu a criticat vehement, luni, decizia deputaților de a nu-i ridica imunitatea lui Chițoiu, catalogând această acțiune drept un "refuz de a lăsa Justiția liberă". "Dacă astăzi s-ar fi dat aviz pentru ca dl Chițoiu să fie anchetat, cu certitudine ar fi trebuit să spună cum a primit aprobarea de la premier", a declarat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel