Urban: Neprimirea în Schengen e o "măgărie"; "NUE Europa. Go U.S!"

Senatorul_PDL_Iulian_Urban
Senatorul_PDL_Iulian_Urban

Senatorul PDL Iulian Urban scrie pe blog că neprimirea în Schengen în urma invocării altor condiţii decât cele stabilite iniţial este "o măgărie" şi că obligarea României de a achiziţiona echipamente costisitoare pentru protecţia graniţelor este o "ţeapă" date de statele occidentale.

"La fel ca şi în cazul Olandei, poziţia este determinată de constrângerile din politica internă, noul guvern de la Helsinki (instalat în funcţie în iunie 2011) având o pronunţată abordare eurosceptică. Pentru aderarea în spatiul Schengen au fost cerute anumite condiţii care s-au îndeplinit cu mari cheltuieli din bugetul nostru, al ţării, plătite din buzunarul fiecărui român. La final, se schimbă regulile şi condiţiile pentru că aşa vor Olanda şi Finlanda, adică partidele eurosceptice care conduc acolo....asta nu e o măgărie de fapt?", se întreabă democrat-liberalul.

"Nouă, românilor, nu ne provoacă dureri mari de cot... din cauza Schengen. Toţi românii [pe persoană fizică] , cu mic, cu mare, cu căţel, cu purcel, plecăm acuma, spre Helsinki sau spre Amsterdam, numai cu bolentinu' în buzunar, şi ne pupă vameşii pe buletin, nu au a ne opri... Problema este alta şi generează o întrebare către UE: de ce naiba, ne-aţi pus voi Olanda, Finlanda, Franţa, etc să cheltuim 2,4 miliarde euro pe camere cu termoviziune, şi alte chestii produse de EADS? Ţeapă? Păi se pare că e cam ţeapă. Pentru căci sunt fix vax albina aceste camere cu termoviziune, pentru ăia 20-30 de uzbeci care trec Prutul înot pe an, ... erau de ajuns câţiva ciobăneşti germani bine antrenaţi - simt ăia omul de la 2 kilometri, nici mama termoviziunii nu se compară cu un german shepherd dog. Aa, trebuia ca românaşul să cumpere aceste produse ale celor care acum ne zic <bine ca le-aţi luat fraierilor, dar noi vă pupăm din mers>..",mai scrie în stilul său caracteristic Urban.

"Schengen = miza zero pentru cetăţenii români, miză maximă pentru companii (fără timpi morţi la vamă), miza mare pentru bugetul României (mii de vameşi pe care nu i-am mai fi plătit)... Gata! NUE Europa. Go U.S. De aia sunt americanii unde sunt, că dacă s-ar opri pe loc şi ar fi impus asemenea porcării şi oprelişti între statele federale , aveam de mult vreo 40 şi ceva de state în loc de US", mai spune democrat-liberalul.

"Dacă şi Finlanda ne vede cetăţeni de mâna a doua, atunci următorul telefon cumpărat de mine sigur nu va fi Nokia", conchide el ironic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel