UNPR va cere FMI revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010

unprmm03-1315604205
unprmm03-1315604205

UNPR va pune în discuție la întâlnirea cu FMI, BM și UE revenirea salariilor  bugetarilor la nivelul anului 2010, în contextul prudenţei, Marian Sârbu respingând eventualele critici privind populismul acestei măsuri.

"În ceea ce priveşte salariile bugetarilor am considerat că e nevoie de un grafic de revenire la ceea ce însemnau aceste salarii la 30 iulie 2010 şi cred că momentul acesta de discuţie este unul prielnic", a declarat, luni,  preşedintele UNPR, Marian Sârbu.

El a mai spus că subiectul va fi abordat la întâlnirea pe care UNPR o va avea joi cu delegaţia FMI, BM şi UE.

"UNPR a anunţat încă de la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut că, în funcţie de situaţia economică, este posibilă o creştere a salariilor în acest an, în contextul prudenţei. Vreau să fac această precizare pentru a evita orice fel de speculaţie, pentru că de fiecare dată, ori de câte ori au loc anumite creşteri în an electoral, se speculează pe această temă, că sunt măsuri de natură populistă, că pun în pericol stabilitatea economică şi aşa mai departe. Guvernul României a luat măsuri de ajustare structurală doi ani. Populaţia a suferit aceste măsuri, de aceea în condiţiile în care cu FMI am găsi suficient spaţiu fiscal pentru o asemenea măsură, această măsură nu ar avea, în opinia noastră, nimic populist în ea şi nu ar pune în niciun fel în pericol stabilitatea bugetară absolut necesară anul acesta", a conchis liderul UNPR.

Citește și:

Boc, mandatat de coaliție să negocieze cu FMI majorarea pensiilor și salariilor

Sulfina Barbu: Un răspuns cert pentru creşterea salariilor şi pensiilor vom avea în luna aprilie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel