UNPR cere repunerea statuii lui Mihai Viteazul în Piaţa Unirii din Oradea

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis, luni, o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care cere soluţionarea situaţiei privind îndepărtarea monumentului ecvestru al domnitorului Mihai Viteazul din Piaţa Unirii din Oradea.

Potrivit unui comunicat al UNPR transmis AGERPRES, formaţiunea politică solicită repunerea "de urgenţă" a statuii marelui voievod pe locul unde a amplasată.

"Primarul municipiului Oradea a decis şi a pus în aplicare decizia de îndepărtare a monumentului, edificat prin contribuţii proprii ale cadrelor militare active şi în rezervă şi amplasată legal, în urma obţinerii tuturor avizelor necesare, în Piaţa Unirii din Oradea. Această acţiune a creat o emoţie negativă în inimile militarilor şi în inimile tuturor românilor patrioţi. (...) Dar eliminarea statuii Domnitorului Mihai Viteazul, simbol al naţiunii române, al Unirii, al Statului Unitar, care are ca proprietar de drept asociaţia ce poartă numele marelui voievod român, reprezintă o acţiune ilegală, un act injust şi imoral, o formă de manifestare directă a unui atac la adresa valorilor, a simbolurilor naţionale şi a istoriei României", se arată în scrisoarea UNPR.

Acţiunea Primăriei municipiului Oradea este calificată de UNPR drept 'nejustificată', 'condamnabilă' şi 'periculoasă'. "Vă rugăm, stimată doamnă prim-ministru, să acordaţi atenţia şi sprijinul dumneavoastră soluţionării acestei situaţii şi să întreprindeţi orice demers este necesar pentru ca această nedreptate săvârşită la adresa istoriei şi a neamului românesc, dar şi a noastră, a tuturor românilor, de ieri, de azi, de mâine, să fie reparată", transmite UNPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel