UNPR, protocol cu PSD. Oprea: Ne pregătim pentru alegeri

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Principala preocupare a UNPR este pregătirea pentru alegerile europarlamentare, prezidenţiale şi locale, dar şi refacerea organizaţiilor din mai multe judeţe transilvane, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, preşedintele fondator al partidului, Gabriel Oprea, prezent timp de două zile la reuniunea naţională a organizaţiilor UNPR din nord-vestul ţării. 

"Ne pregătim pentru următoarele alegeri europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare şi trebuie să ne organizăm. Am avut luna trecută o întâlnire la Iaşi, foarte bună, astăzi aici, luna viitoare în Bucureşti(...) Am fost un partid care a avut sute de mii de membri, iar astăzi, aproape 90% dintre ei nu mai fac politică. Îi aşteptăm înapoi la UNPR. Cred că mesajul de aici din Maramureşul istoric e foarte important pentru ei.

În anul Centenarului, aşteptăm patrioţii români să vină la un partid de interes naţional. (...) La un moment dat acest termen a fost luat în băşcălie şi nu este în regulă (...) Am făcut multe pentru rezerviştii militari, armată, poliţie, pompieri şi îi aşteptăm la UNPR. Militarii activi să ne urmărească proiectele şi să ne voteze. Sperăm într-un rezultat bun la europarlamentare şi sperăm ca în anul 2020, să intrăm în Parlamentul României", a spus Gabriel Oprea. 

Protocolul cu PSD încă funcţionează

Totodată, preşedintele UNPR a menţionat că protocolul cu PSD încă funcţionează, însă în perspectiva alegerilor, partidul vede la orizont posibile alte alianţe politice. 

"În mod normal din punct de vedere strict juridic, da, protocolul cu PSD, funcţionează. Noi am fost alianţa de centru-stânga înregistrată la Tribunal până-n 2020, inclusiv. Nu a denunţat-o nimeni. Discutăm în conducere în primul rând să ne reorganizăm, şi aş vrea cu toată modestia să vă spun că în anul 2015, UNPR-ul avea la peste 12%, în toate sondajele. Eu, personal mă bucuram de un 32%, dacă vă mai aduceţi aminte (...)Ne organizăm în aşa fel încât să reprezentăm ceva, să fim la fel de serioşi, iar în politică se fac şi alianţe, bineînţeles (...) O să vedem cum facem alianţe. Ne caută toţi dacă suntem buni!(...) Noi vrem să fim buni, şi să ne prezentăm cât mai bine în alegeri " a declarat Gabriel Oprea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel