UNPR a reclamat PMP pentru AFIȘAJ ELECTORAL ILEGAL

UNPR Brăila a sesizat BEJ pentru că afișele electorale ale PMP sunt afișate în sediul lor fără acordul deținătorului și în afara spațiului de afișare. 

Sesizarea a fost respinsă de BEJ Brăila.

”UNPR a menţionat că afişele electorale nu respectă dimensiunile prevăzute de Legea nr. 208/2005, precum şi că acestea sunt amplasate în alte locuri decât cele stabilite de primar, fără acordul deţinătorului. De asemenea, UNPR a mai arătat că PMP Brăila a fost somat prin executor judecătoresc să elibereze sediul UNPR Brăila”, se arată în Decizia făcută publică de BEJ Brăila.

[citeste si]

Membrii BEJ Brăila au apreciat că ”plângerea UNPR Brăila este nefondată”, întrucât afişele existente la acest moment pe imobilul respectiv nu reprezintă afişe electorale, aşa cum acestea sunt definite de art. 36 din Legea 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice, ”ci sunt afişe cu însemnele - denumirea şi sigla partidului PMP Brăila”.

”Litigiile dintre cele două partide cu privire la dreptul de folosinţă asupra spaţiului nu fac obiectul campaniei electorale pentru alegerile din 11.12.2016 şi nu se circumscriu atribuţiilor Biroului Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 9, constituit conform Legii 208/2015 pentru alegerile Senatului şi Camerei Deputaţilor din anul 2016”, se mai arată în Decizia BEJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel