Universitatea Craiova ajunge direct în Liga a III-a, după 53 de ani

mititelu_35872400
mititelu_35872400

Caz fără precedent în sportul românesc. Retrogradată din Liga I, Universitatea Craiova nu a obţinut licenţa pentru eşalonul secund şi va ajunge direct în Liga a III-a, unde a mai evoluat o singură dată, în sezonul 1957-1958. Dacă lucrurile nu se vor schimba totuşi în favoarea Universităţii, echipa va fi repartizată în Seria C4, alături de echipe ca Vişina Nouă, Prometeu Craiova, Triumf Bârca sau Ghecon Lăpuşata.

Universitatea Craiova a primit o nouă lovitură. După ce a picat din Liga I, formaţia olteană nu a primit dreptul de a evolua nici în cea de-a doua, din cauză că nu îndeplineşte criteriile pentru obţinerea licenţei, informează GSP. Astfel, Ştiinţa se va întoarce după 53 de ani în al treilea eşalon, unde a evoluat o singură dată în istorie, în sezonul 1957-1958, când a terminat seria pe primul loc şi a promovat.

FRF a comunicat clubului oltean că motivele care au dus la refuzarea licenţei pentru Liga I - diviziarea societăţii, lipsa unui contract pentru un stadion unde să joace meciurile de pe teren propriu şi datoriile către terţi - o împiedică să poată evolua şi în eşalonul secund.

Deşi vestea a căzut ca o bombă în birourile şefilor Universităţii, aceştia au posibilitatea să facă apel şi, dacă dosarul le va fi respins şi în a doua instanţă, pot ajunge la TAS, în virtutea unei modificări a regulamentului de licenţiere adoptată luni de Comitetul Executiv al FRF.

Patronul Adrian Mititelu nu vrea să ajungă însă până la Lausanne şi spune că dacă nu va primi licenţa nici la Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere, va aduce cazul în faţa Curţii de Apel Bucureşti. "Într-o lună iau licenţa! Motivul cu divizarea e o aiureală. Din moment de datoriile la stat nu mai reprezintă un criteriu pentru licenţiere, nu mai pot spune că am făcut divizarea pentru a scăpa de datoriile la stat", a declarat Mititelu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel