Universitatea București cere retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta

Universitatea din Bucureşti a solicitat marţi Ministerului Educaţiei să dispună anularea ordinului prin care fostului premier Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor. 

'Universitatea din Bucureşti a retransmis marţi către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice dosarul care probează verdictul de plagiat dat de comisia de profesori experţi în Drept şi de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti în cazul tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta.

Prin adresa menţionată, Universitatea din Bucureşti solicită Ministrului Educaţiei să facă uz de prerogativele pe care i le oferă actuala Lege a Educaţiei nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi să dispună anularea ordinului de ministru prin care domnului Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor', se arată într-un comunicat al UB.

Potrivit sursei citate, pe această cale, Universitatea din Bucureşti îşi reafirmă 'fidelitatea' faţă de principiul autonomiei universitare, amintind că doctoratul reprezintă ciclul al III-lea de studii universitare. 'În consecinţă, Universitatea din Bucureşti consideră că, pe viitor, pentru a întări autonomia universitară, dar şi responsabilitatea academică, rectorii universităţilor ar trebui să aibă dreptul legal de a conferi, dar şi de a retrage titluri şi diplome academice, indiferent dacă este vorba de studii de licenţă, master sau doctorat', mai susţin reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior. 

Fostul premier reacționează la decizia Universității București de a cere pentru a treia oară retragerea titlului de doctor pentru Ponta, acuzat de plagiat. 

"In anii '50 comunistii veniti la conducerea Universitatii din Bucuresti dadeau afara oamenii pe criterii strict politice! In 2011 cativa securisti au fost impusi de Basescu la conducerea Universitatii si de atunci fac acelasi lucru - decizii pe criterii strict politice ( de 4 ani se ocupa DOAR de teza mea inceputa in 1999 si finalizata in 2003, cu un subiect "Curtea Penala Internationala" pe care DOAR eu l-am tratat in acei ani, au facut o Comisie DOAR pt mine si cer retragerea unui titlu obtinut legal DOAR pt mine )! Nu ma consoleaza faptul ca voi castiga iar in justitie ( asa cum am mai castigat deja pana acum)! Regret ca Romania are in 2016 metode si mentalitati tipice anilor '50 / ca institutii fundamentale sunt conduse de oameni "dirijati" de propriile lor slabiciuni si "schelete din dulap" / si regret ca numele Universitatii este murdarit tocmai de cei care ar trebui sa il apere / sunt bucuros ca Facultatea de Drept a refuzat sa fie implicata in aceasta rafuiala politica ! Si in anii '50 si in 2016 ticalosia are si oameni care nu se lasa speriati!", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel