UnitedHealth- DaVita, tranzacție de 5 miliarde de dolari pe piața de servicii medicale

 Cea mai mare companie americană de asigurări de sănătate, UnitedHealth Group Inc, va cumpăra serviciile de urgenţă şi cele de îngrijire de bază ale grupului DaVita, cu suma de 4,9 de miliarde de dolari, a doua sa achiziţie din acest an, transmit Reuters şi Bloomberg.

DaVita, cu sediul în Denver, operează grupuri medicale în şase state: California, Colorado, Florida, Nevada, New Mexico şi Washington, care deservesc 1,7 milioane de pacienţi printr-o reţea de 300 de clinici şi 35 de centre care oferă servicii de urgenţă. 

Tranzacţia vine după ce duminică operatorul lanţului de farmacii CVS Health Corp a anunţat cumpărarea Aetna Inc, cu circa 67,5 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari achiziţii pe segmentul corporate din acest an, combinând unul dintre cei mai mari operatori farmaceutici cu una dintre cele mai vechi firme din domeniu, aflată pe locul trei în topul celor mai mari companii americane de asigurări de sănătate. 

Miercuri, acţiunile DaVita au urcat cu 9%, un câştig de 193 de milioane de dolari pentru miliardarul Warren Buffett, care este cel mai mare acţionar al grupului, deţinând o participaţie de 21%. 

Acţiunile UnitedHealth înregistrau un avans de aproape 1%, la 220,48 dolari, majorând capitalizarea sa bursieră la 212 miliarde de dolari. 

În martie, UnitedHealth a achiziţionat Surgical Care Affiliates pentru 2,3 miliarde de dolari. 

Vineri, Senatul american a aprobat o reformă istorică a fiscalităţii şi o masivă reducere de impozite şi a abrogat obligaţia de înscriere la asigurările de sănătate instaurată de Obamacare, o măsură ce riscă să destabilizeze sistemul de sănătate, avertizează analiştii. 

Tranzacţiile dintre Aetna şi CVS Health şi dintre UnitedHealth şi DaVita vin pe fondul acestor evoluţii dificile de pe piaţa asigurărilor de sănătate, a majorării preţurilor medicamentelor şi a ameninţării concurenţei din partea retailerilor online, cum ar fi Amazon, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel