Unirea Shopping Center, decizie acționari: Societatea rămâne listată și se transferă pe AeRO

Decizie de ultimă oră a acționarilor Unirea Shopping Center (SCDM) privind viitorul pe bursă, în condițiile în care piaţa RASDAQ se va desfiinţa la finele lunii octombrie.

A doua cea mai mare companie de pe RASDAQ cu o capitalizare bursieră de 172,6 milioane de lei, Unirea Shopping Center, rămâne socitate listată, după ce acționarii au decis astăzi în AGA transferul acţiunilor pe sistemul alternativ de tranzacţionare ATS-AeRO operat de bursa de la Bucureşti (BVB), scrie zf.ro.

Compania administrează două centre comerciale, în Bucureşti şi Braşov, şi este controlată de familia omului de afaceri Dan Adamescu prin vehiculul de investiţii The Nova Group Investments, cu 74% din capitalul social. SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 10%, iar alţi investitori de pe bursă deţin circa 16% din acţiuni. La AGA au fost prezenţi deţinătorii a 80,3% din capitalul social, ceea ce înseamnă că SIF-ul nu a participat la adunare.

Piaţa RASDAQ se va desfiinţa la finele lunii octombrie, iar companiile listate aici mai au o săptămână pentru a convoca AGEA în care să decidă dacă se delistează sau dacă rămân pe bursă, pe ATS sau pe piaţa reglementată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel