EXCLUSIV  Unirea cu Basarabia. Iohannis, ”țopăieli populiste”. George Simion: Este strigător la cer!

Liderul unioniștilor, George Simion, a subliniat, într-un interviu acordat DC News, faptul că preşedintele Klaus Iohannis și clasa politică nu au făcut nimic, în cei patru ani de mandat, pentru apropierea României de Republica Moldova.

George Simion a atras atenţia, în cadrul interviului acordat DC News, asupra faptului că preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut nimic în cei patru ani de mandat care au trecut până acum pentru apropierea de Republica Moldova. Aceasta cu toate că însuşi el spunea că, în ceea ce priveşte acest caz, lucrurile trebuie făcute temeinic şi nu populist.

"Este strigător la cer să nu existe o strategie unitară, o viziune. Am tot aşteptat de la preşedintele Iohannis - care ne-a precizat că el nu apreciază ţopăielile astea populiste, electorale când vine vorba de Basarabia şi că lucrurile trebuie făcute temeinic. Ei bine, au trecut patru ani de mandat şi nu a mişcat măcar un centimetru în zona Republicii Moldova domnul preşedinte Iohannis. Nu ştiu dacă pe alte zone s-a mişcat, eu am fost foarte ocupat în bătălia asta pentru unificare şi nu am putut vedea dacă am crescut sau dacă am evoluat în alte domenii.

Am un master în istoria comunismului şi cu tristeţe spun că descopăr acum nu numai că nu am evoluat, dar nu am ajuns la separarea puterilor în stat, nu am ajuns la un sistem democratic. Suntem la stadiul în care partidul şi securiatea decid total netransparent anumite dosare cheie cum e cel al reîtregirii naţionale. Şi nu se întâmplă numai cu al doilea stat românesc -  Republica Moldova, pentru că avem populaţii româneşti importante în Cernăuţi, în Timoc", a declarat George Simion.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de George Simion:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel