EXCLUSIV  UNIRE ROMÂNIA - BASARABIA, provocări la adresa României, conferință. ”Rușii încearcă să-și legitimeze anexarea Crimeei”

Unire
Unire

Mâine, în cadrul unei conferinței, se vor discuta dificultățile pe care România trebuie să le treacă pentru ca Basarabia să revină la patria mamă.

În cursul zilei de mâine, 17 noiembrie, Asociația Studenților Independenți Dacia (ASID) organizează o conferință în cadrul Facultății de Istorie a Universității București începând cu ora 12:00.

În cadrul conferinței intitulate „Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea”, se va discuta atât despre dificultățile peste care România a trebuit să treacă pentru a se uni cu Basarabia cât și despre obstacolele pe care Țara le înfruntă în prezent în vederea înfăptuirii aceluiași lucru.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul istoricul Conf. Univ. Dr. Marius Diaconescu, dar și Ion Negrei, istoric și politician din Republica Moldova. Totodată, din partea societății civile va participa Vlad Bilețchi și George Simion, liderul unioniștilor și președintele platformei 2012.

DC News a discutat în exclusivitate cu George Simion despre conferința „Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea”. Liderul unioniștilor trage un semnal de alarmă în legătură cu declarațiile de săptămâna trecută ale ambasadorului rus Valeri Kuzmin.

”Declarațiile de săptămâna trecută ale ambasadorului rus au rămas fără reacție în spațiul public românesc. De fapt, statul nostru de regulă în loc să fie proactiv este reactiv.

Cred că rușii încearcă să-și legitimeze anexarea și ocuparea Crimeei aducând în discuție viitoarea Unire dintre România și Republica Moldova. Unirea noastră și căderea graniței de la Prut se va întâmpla. Cred că acesta ar trebui să fie subiectul numărul unu pe agenda statului român în 2018. Centenarul nu înseamnă o sărbătoare fadă, înseamnă de fapt reîntregirea națională”, spune George Simion.

În cursul săptămânii trecute ambasadorul rus declarase că propune ideea referendumului în ceea ce privește unirea celor două state românești, ”ținând cont că o astfel de situație s-a întâmplat în Crimeea”.

Evenimentul „Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea” va avea loc mâine de la ora 12:00 în cadrul Facultății de Istorie, la etajul 1, Amfiteatrul Iorga (etajul 1).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel