UniCredit, pierderi uriașe

Concedieri
Concedieri

UniCredit a anunţat luni că va încheia 2016 cu o pierdere netă de aproximativ 11,8 miliarde de euro, transmit Reuters şi ANSA. Banca urmează să concedieze aproximativ 14 000 de angajați. 

De asemenea, banca italiană va face noi deprecieri de active, în valoare de aproximativ un miliard de euro,

UniCredit a confirmat luni că vrea să ajungă la un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de peste 12,5% până în 2019, în condiţiile în care, la finele anului 2016, acest raport era de aproximativ 8%, sub cerinţele stabilite de BCE. Nivelul capitalului va fi erodat suplimentar, după ce banca va vinde o mare parte din portofoliul său de credite neperformante. 

Luni, acţiunile UniCredit au scăzut cu 6%, după ce grupul italian a anunţat că BCE a cerut până la sfârşitul lunii februarie un plan îmbunătăţit pentru gestionarea problemei creditelor neperformante. 

Strategia UniCredit pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare ar putea să nu rezolve în mod adecvat temerile BCE privind calitatea creditelor, conform unui document publicat luni în care sunt detaliate planurile de majorare a capitalului celui mai mare grup bancar italian, printr-o emisiune de acţiuni de 13 miliarde de euro (13,9 miliarde de dolari). Conform strategiei anunţate în decembrie, banca intenţionează să utilizeze opt miliarde de euro pentru a absorbi pierderile provocate de scoaterea din bilanţ a unor credite neperformante. 

Cea mai mare emisiune de acţiuni din Italia va fi finalizată în primul trimestru din acest an iar fondurile obţinute vor ajuta la scoaterea din bilanţ a unor credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro.

Mii de angajați concediați

De asemenea, planul prevede concedierea a 14.000 de angajaţi până în 2019. Costurile totale nete vor scădea la 10,6 miliarde de euro, de la 12,2 miliarde de euro în 2015. La finele lunii septembrie, banca avea 123.000 de angajaţi. 

Banca intenţionează să transfere credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro către două noi firme controlate de Fortress Investment Group LLC şi Pacific Investment Management Co. UniCredit va deţine o participaţie minoritară în cele două companii. 

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel