Unicredit, majorare de capital. Concedieri masive

UniCredit va da luni semnalul de începere a operaţiunii de majorare a capitalului cu 13 miliarde de euro, o operaţiune care, potrivit experţilor, ar urma să demonstreze încrederea pieţei în cel mai mare grup bancar italian, informează AFP. 

Sub conducerea noului director general, francezul Jean-Pierre Mustier, UniCredit a început să vândă active şi să scadă costurile în cadrul unui plan strategic de restructurare denumit "Transform 2019". Banca italiană intenţionează să elimine 14.000 de locuri de muncă, dintr-un total de 101.000, până la finele lui 2019 şi să vândă credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro. 

Această strategie urmează să fie întărită printr-o majorare de capital în valoare de 13 miliarde de euro. Operaţiunea ar urma să se deruleze în perioada 6-23 februarie în Italia şi Germania şi între 8 - 22 februarie în Polonia. Ulterior, va rămâne deschisă până la data de 10 martie pentru drepturile non exercitate. 

"Operaţiunea se prezintă bine. În general, atunci când o bancă încearcă să strângă un nivel al capitalului similar cu capitalizarea sa bursieră (16 miliarde de euro pentru UniCredit), reacţia pieţelor poate fi negativă, ori, în acest caz, a fost una pozitivă", cu o creştere cu 7% a cotaţiei acţiunilor, după anunţarea planului strategic, a explicat Nicolas Véron, expert în cadrul Centrului european de reflexie Bruegel, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel