Ungureanu: Nu există conflict de interese privind banii obţinuţi de soţia sa

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a explicat luni seară că situaţia sesizată de GIP, privind banii pe care soţia sa i-a primit la firma austriacă OMV AG, nu reprezintă un conflict de interese.

"Nu există acest conflict de interese, legea o spune foarte clar", a spus Ungureanu, care a citat, în cadrul unui interviu la TVR, pasaje din lege pe care le avea "întâmplător" la el.

"Lucrurile sunt foarte clare, se uită care este competenţa directorului SIE. În momentul în care uiţi care este competenţa directorului SIE şi ceea ce face managerul politic în fruntea unei instituţii cum este SIE (…) se vede clar foarte clar că acest conflict de interese este practic inexistent. Dar las discuţia juridică pe seama juriştilor şi vă spun următorul lucru: chiar crede cineva că ANI nu îşi face treaba? În momentul în care pe site-uri, pe site-ul instituţiei, declaraţia de interese este postată aşa cum trebuie, ANI este prima instituţie chemată să verifice dacă există sau nu conflict de interese. Eu însumi am întrebat acest lucru, n-am aşteptat să fie luat în verificare, pentru că am vrut să fiu sigur că nu există niciun fel de abatere de la lege. Lucrurile sunt clare", a clarificat el.

Premierul a povestit că este vorba de un proiect social "care a implicat medici foarte buni din România şi din străinătate", şi la construcţia căruia a participat şi soţia sa, "un medic anestezist probabil bun".

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a sesizat, pe 29 februarie, Parchetul General în legătură cu suma de 170.000 euro pe care soţia premierului Ungureanu a primit-o de la firma austriacă OMV AG pentru servicii de consultanţă, colaborare care l-ar fi pus pe şeful SIE de la acea vreme în incompatibilitate.

Citește și: Premierul Ungureanu, acuzat de conflict de interese

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel