Ungaria vrea discuții de pace Ucraina - Rusia. Viktor Orban, anunț după trei zile de discuții: Acest război nu poate avea câștigător. O putere nucleară nu poate fi încolțită

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Ungaria nu se alătură unei coaliții de război, a anunțat Viktor Orban, care spune că vrea ca țara să iasă intactă din război. 

Acest război nu poate avea niciun câștigător, a declarat miercuri premierul maghiar Viktor Orban, conform ediției online a cotidianului maghiar Magyar Nemzet.

Premierul Ungariei, care este și președintele partidului de guvernământ Fidesz, s-a adresat miercuri, la Balatonfured, membrilor grupului parlamentar. După discursul său anual despre starea națiunii, înaintea sesiunii de primăvară a Parlamentului care va începe curând, premierul Orban a pus câteva ”baze clare” pentru perioada următoare. 

El le-a spus membrilor grupului parlamentar că Guvernul a discutat, la o întâlnire de trei zile, dacă Ungaria trebuie să-și schimbe abordarea față de război. A spus că decizia Guvernului a fost că nu ar trebui, pentru că, astăzi, interesul național al Ungariei cere ca țara să rămână în afara acestui război. ”Poporul maghiar a decis în aprilie că nu vom furniza arme și nu ne vom alătura nici unei coaliții de război”, a spus premierul Orban, conform v4na.com

”Ungaria nu sprijină niciuna dintre părți, pentru că acest război nu poate avea niciun câștigător” a declarat Viktor Orban. În opinia premierului Orban, Rusia nu poate câștiga, deoarece întreaga lume occidentală este aliniată în spatele Ucrainei. Cu toate acestea, Rusia este o putere nucleară și o putere nucleară nu poate fi încolțită pentru că ar putea declanșa un război nuclear, conform acestuia. 

El mai afirmă că singura atitudine morală corectă în materie de război este poziția reprezentată de Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP), deoarece viețile pot fi salvate doar printr-o încetare a focului și pace, de aceea avem nevoie de o încetare imediată a focului și de discuții de pace.

Planurile Ungariei

Conform premierului Ungariei, Europa ar fi fost slăbită de propriile sancțiuni impuse Rusiei, de ”tsunamiul sancțiunilor”, care slăbesc economia europeană. Puterea militară a Europei a început, de asemenea, să scadă, deoarece războiul a redus stocurile armatelor europene, iar aceste stocuri nu au fost reaprovizionate, conform lui Viktor Orban. În opinia lui Viktor Orban, Europa și-a pierdut independența, puterea economică și militară în mai puțin de un an și, în această situație, Ungaria trebuie să-și reprezinte propriile interese, pentru că numai atunci poate ieși intactă și mai puternică din război. Pentru asta, el spune că trebuie menținută poziția pro-pace, dar și că trebuie protejată țara atât de administrația de la Bruxelles, cât și de cea americană. În același timp, premierul maghiar spune că trebuie păstrată puterea economiei maghiare, trebuie purtat un război împotriva inflației, trebuie protejate locurile de muncă și familiile, precum și bătrânii. Al treilea punct ar fi necesitatea întăririi puterii militare a Ungariei, ”pentru că pacea necesită putere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel