Ungaria reclamă pierderi majore în urma sancțiunilor impuse Rusiei

Economia Ungariei a suferit pierderi de 6,5 miliarde de dolari pe o perioadă de trei ani din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei, a declarat Ministrul de Externe și al Comerțului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, într-un interviu pentru cotidianul rus Kommersant, citat de MTI.

"Dat fiind că exporturile anuale ale Ungariei se ridică la 90 de miliarde de dolari, este o pierdere care se simte", a spus Szijjarto.

El a adăugat că sancțiunile au fost ineficiente și au făcut mai mult rău decât bine. A mai spus că speră ca măsurile economice punitive să fie ușurate la summitul UE din martie.

Decizia depinde însă și de dialogul dintre Rusia și Statele Unite, a afirmat ministrul ungar. Dacă acest dialog este pozitiv, va fi mult mai ușor să convingă partenerii europeni să fie mai permisivi cu Moscova.

"UE urmează exemplul SUA în mare măsură în relațiile cu Moscova și nouă nu ne place politica americană cu privire la Rusia. De aceea am fost bucuroși de victoria lui Donad Trump", a spus Szijjarto, care a mai adăugat că Ungaria și-ar dori să fie intermediar al dialogului dintre SUA și Rusia și un pilon al consolidării acestor relații.

[citeste si]

El a mai spus că dacă Europa dialoghează pragmatic cu Moscova, nu vor fi pierderi foarte mari, mai ales pentru că se află în concurență cu China, SUA și Marea Britanie.

Ministrul ungar a adăugat că dezbaterea cu privire la sancțiunile impuse Rusiei a ajuns la un alt nivel în Europa și mai multe țări se opun extinderii sancțiunilor. Însă când a fost vorba despre vot, Ungaria a fost singura care a vrut să voteze împotriva extinderii sancțiunilor și a decis să nu folosească dreptul de veto ca să nu-și supere partenerii europeni.

Președintele rus Vladimir Putin este așteptat în vizită oficială la Budapesta la 2 februarie pentru a discuta probleme legate de economie, a mai spus Syijjarto. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel