Unde se mai găsesc în București apartamente la 60.000 de euro. Salariul ireal pe care trebuie să-l ai ca banca să-ți ofere acest credit, cu o rată de 2300 de lei/lună

foto pixabay
foto pixabay

Iată care este situația de pe piața imobiliară din București, astăzi. Cine-și mai permite un credit pentru un apartament de 50 de mp. 

Statisticile imobiliare arată că, din 2021, prețul mediu al unui apartament cu două camere a sărit de 70.000 de euro. În ultimele luni, conform statisticii făcute de ”Anunțul Telefonic”, această medie a urcat spre 80.000 de euro. În domeniul investițiilor imobiliare, apartamentul cu două camere ar fi cea mai des întâlnită achiziție. Pe site-ul citat sunt în jur de 1200 de anunțuri imobiliare însă notează că foarte puține dintre acestea mai au prețul de 60.000 de euro: Este o realitate întâlnită în întreaga piață imobiliară.

În actualele condiții de creditare, pentru a contracta un credit de 60.000 de euro, pe 25 de ani, salariul lunar ar trebui să fie în jur de 5000 de lei, pentru a vă permite o rată de 2.300 de lei lunar, mai arată sursa citată. Cu alte cuvinte, trebuie să te încadrezi la un salariu mediu (câştigul salarial mediu net în luna decembrie 2023 a ajuns la 5.079 lei), câștig ireal pentru mulți români. 

Cele mai multe apartamente de 60.000 de euro sunt sub 50 de mp, ridicate înainte de 1989. Acestea sunt în Drumul Taberei (60.000 de euro negociabil), Titan, Miniș- 60.000 de euro negociabil, neutilat, Giurgiului, Toporași – 59.801 euro, necesită renovare. 

Apartament vechi de 50 mp, ce necesită renovare, sau unul nou, de până-n 45 de mp, open space? 

De altfel, majoritatea ofertelor se află în Drumul Taberei, Militari, dar și Obor, Colentina, Titan, Sălăjan și între ele o pondere mare o ocupă totuși apartamentele de până în 40-45 de mp, mai arată sursa citată. Apartamentele sunt formate din sufragerie, dormitor, bucătărie, baie și hol și au fost folosite de persoane în vârstă. Multe necesită renovare, dar partea bună este că se află în cartiere vechi, cu spații verzi și aproape de școli, grădinițe, spitale, mijloace de transport în comun. 

În ceea ce privește apartamentele noi, sunt extrem de rare la 50 de mp și 60.000 de euro. Majoritatea la acest preț au chiar și 35 mp, nedepășind 45 mp, iar bucătăria este open space. Altfel spus, holul de la intrare, bucătăria și living-ul sunt într-o singură cameră. 

Trebuie să fiți atenți la un alt aspect în ceea ce privește apartamentele noi: la prețul afișat se adaugă TVA. De anul acesta, este 9%. Astfel de apartamente se găsesc în  Militari Apusului, Brâncoveanu sau Berceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel