Unde se câștigă cel mai bine în România. Tabelul cu salarii: cele mai mici și cele mai mari salarii din 11 domenii de activitate

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Iată ce salarii se câștigă în diferite domenii. 

Cele mai mari salarii în 2023 au fost în IT, energie și producție. Culmea, tot în producție găsim și cele mai mici salarii, dar și-n contabilitate, administrativ&operațiuni și vânzări, arată datele înregistrate pe undelucram.ro. 

Astfel, în 2023, cele mai mici salarii în IT au fost de 2650 de lei. Cel mai mare salariu din acest domeniu a fost de 33.000 de lei. În energie, cel mai mare salariu a fost de 17.740 de lei. De asemenea, în energie, găsim cel mai mare salariu mic: 2690 de lei. 

Producția este un domeniu deopotrivă al salariilor mici, dar și al salariilor mari: cel mai mic salariu a fost înregistrat în acest domeniu: 2050 de lei. Cel mai mare salariu din producție a fost de 16.500 de lei, în 2023. 

În Contabilitate/Finanțe și Serviciu suport clienți, cel mai mare salariu înregistrat pe platforma citată a fost de 10.000 de lei. Aici găsim cele mai mici salarii mari, din topul prezentat. 

“Analiza noastră ne arată că salariile au crescut în 2023 în toate domeniile și pe toate segmentele valorice. Astfel, deficitul de candidați din piață determină angajatorii să facă și mai multe eforturi în găsirea oamenilor potriviți, iar această situație vine la pachet și cu o calibrare mai bună între profilele acestora și așteptările salariale pe măsură. Totodată, modificarea anuală a indicelui prețurilor de consum a pus și poate pune o presiune și mai mare pe creșterile salariale. Însă, dincolo de inflație sau lipsa de oameni, un factor important în evoluția salariilor în următorii ani îl va constitui transparentizarea obligatorie a acestora în spațiul Uniunii Europene, un pas necesar în care noi am crezut încă din 2011 de când am lansat platforma Undelucram”, a declarat Costin Tudor, CEO și fondator undelucram.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel