Unde a dispărut Rareș Bogdan?! A decis să rupă tăcerea

Rareș Bogdan și Ludovic Orban
Rareș Bogdan și Ludovic Orban

Rareș Bogdan a spus unde a dispărut în ultima perioadă și de ce nu a mai fost la fel de activ în spațiul public.

Rareș Bogdan a dezvăluit că a avut lupte crâncene de dus în Parlamentul European.

„Sunt și mai bucuros să constat că atitudinea cea mai responsabilă a acestor luni crâncene pentru toți a fost cea a Popularilor Europeni. Am asistat la multe discuții, unele istovitoare prin prisma faptului că trebuiau luate măsuri rapide, și peste tot exploda câte ceva, dar Dumnezeu i-a ajutat pe cei care au decis să pună mai presus cetățeanul, nu politica. Să fim sinceri, dacă nu salvezi omul din fața urgiei, nu mai ai pentru cine să faci politică! Deci în momente cruciale se activează, dacă ai inimă, emoții constructive. De aici, raționamente corecte”, spune Rareș Bogdan.

„Știu, milioane de oameni au fost nemulțumiți. Era o atitudine explicabilă, pentru că șocul a fost teribil. Dar după ce au făcut un pas în spate și au privit întregul tablou, cetățenii europeni au realizat că nimeni n-a dorit să vină pandemia, iar definiția crizei presupune în primul rând o situație gravă, periculoasă, tulbure, incertă. Pe românește, era de rău. Omenirea, implicit Uniunea Europeană, n-a bănuit o clipă că scenariul cel mai prost, o pandemie, este aproape, prin urmare atât sistemele juridice, cât și infrastructurile din toate domeniile au fost depășite. Dar nu pentru mult timp!

…Și așa s-a născut „Next Generation EU”. Pe scurt: instrumente pentru remedierea consecințelor crizei și redresare, stimularea masivă a investițiilor, consolidarea programelor UE pentru a fructifica învățămintele desprinse din criză, cu accent pe digitalizare și energia verde. De altfel, acestea din urmă sunt elemente cheie în viitorul economiei europene. Iar cel mai mare grup politic din Parlamentul European, PPE, și-a asumat o luptă la baionetă pentru aprovizionarea durabilă cu energie la un cost rezonabil, accesibil atât pentru mediul privat cât și pentru locuințe. Știu, există numeroase îngrijorări în privința pierderii locurilor de muncă în energie. Și nu doar atât: există industrii care se gândesc să migreze în afara UE”, a spus, pentru bugetul.ro, Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel