UNBR, de partea lui Tokes. Haiduc: Comisia de etică nu e tribunal

Laszlo-Tokes
Laszlo-Tokes

Uniunea Națională a Barourilor din România îl susține pe Laszlo Tokes pentru Steaua României. UNBR a apreciat că avocatul Kincses Előd poate să-l reprezinte pe europarlamentar în fața Consiliului de Onoare al Ordinului Național "Steaua României”.

Un comunicat de presă trimis de europarlamentar subliniază:  "Se știe că, contrar acestui fapt, comisia de etică – care s-ar putea numi și comisie de partid – formată din politicieni de orientare exclusiv socialistă, a respins fără echivoc solicitarea fostului pastor timișorean de a fi reprezentat de avocatul Kincses Előd, călcând în picioare  în mod brutal dreptul la apărare al pârâtului, drept garantat prin Constituția României".

Reprezentarea prin avocat nu e restrânsă doar la proceduri procesuale

UNBR invocă dispozițiile Articolului 3 lit. e. din Legea Avocatului, conform cărora reprezentarea prin avocat nu e restrânsă doar la proceduri procesuale, avocatul servind și la "apărarea şi reprezentarea cu mijloace juridice specifice a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor fizice şi juridice în raporturile acestora cu autorităţile publice, cu instutuţiile şi cuorice persoană română sau străină".

Comisia de etică nu e tribunal

În ciuda aprecierii UNBR, comisia de etică își menține poziția.  Ionel Haiduc a subliniat: Comisia de etică nu este un tribunal, iar discuţiile nu reprezină un proces cu caracter juridic", adăugând că întâlnirea cu Tőkés László „era gândită ca o discuţie între colegi, membri ai aceluiaşi club.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel