Un tânăr deputat PLUS pune pumnul în gura presei. Demers către CNA, precedent periculos

foto Pixabay
foto Pixabay

Dacă era PSD care venea cu o astfel de inițiativă, ar fi auzit toți protestatarii de serviciu. Dar acum vine din partea PLUS, a unui tânăr deputat care consideră că trebuie să limiteze subiectele de discuție dintr-o emisiune a unui post de televiziune.

Cătălin Teniță, proaspăt deputat PLUS, critică subiectul dintr-o emisiune a postului de televiziune Antena 3, în care invitat a fost un numerolog care și-a prezentat predicțiile pentru anul 2021. 

”Părerea mea e că astfel de aberații nu au ce căuta pe un post de știri, care și-a obținut licența de emisie și statutul de must-carry de la CNA. Și care mai e și finanțat de la stat prin tot felul de programe pe motiv că informează populația.

În calitate de deputat și membru al Comisiei pentru artă, cultură și media voi trimite o întrebare scrisă săptămâna viitoare CNA-ului pentru a lămuri dacă licența pentru o televiziune de știri include (sau permite) astfel de emisiuni fantasmagorice. Sunt aceste emisiuni ceea ce numim în termeni largi știri? Au vreo conexiune cu realitatea? Sau sunt niste tâmpenii care predispun apoi oamenii la gândire irațională, la teorii ale conspirației, la vulnerabilitate față de dezinformare și la alte chestiuni de acest tip?” scrie Cătălin Teniță, pe Facebook. 

Părerea lui Cătălin Teniță despre subiectele dezbătute la un post de televiziune, într-un anumit moment, nu ar fi o problemă dacă nu s-ar transforma în intenția sa din calitatea de deputat al României de a controla subiectele dezbătute în mass-media. Aparent inofensiv, demersul său către CNA, din funcția de deputat, dacă-și va găsi un răspuns pozitiv, ar fi un precedent periculos pentru mass-media din România. 

”Intenția dlui. Teniță este nedemocratică. Și la ei, la Plus, se pune pumnul în gură? Întreb, nu dau definiții. Aștept ca liderii Plus să arate că au alte opinii decât tânărul lor coleg” a spus sociologul Bruno Ștefan, pentru evz.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel