Un spaţiu din reşedinţa lui Ceauşescu, rezervat pentru foşti preşedinţi

Guvernul a decis ca o parte din Palatul Primăverii, reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu în perioada în care acesta a fost şef al statului, să fie rezervată ca reşedinţă oficială unei persoane care a fost preşedinte al României, pentru a fi evitate în viitor probleme locative de genul celor cu Băsescu.

Printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri, Executivul a decis ca un spaţiu din clădirea aflată pe Bulevardul Primăverii nr. 50 din Bucureşti să fie trecut din domeniul privat al statului în domeniul public al statului şi rezervat ca reşedinţă oficială pentru o persoană care a avut calitatea de şef al statului român, au declarat agenţiei surse oficiale, informează Mediafax.

La această adresă se află Palatul Primăverii, reşedinţa lui Ceauşescu din perioada regimului comunist, care în primăvara anului trecut a fost transferat de Guvern în proprietatea publică a statului şi scos, astfel, din baza de protocol, pentru a fi vândut. Până la acest moment nu a fost însă organizată o licitaţie de vânzare.

Sursele citate afirmă că a fost decisă rezervarea unui astfel de spaţiu pentru a fi evitate în viitor probleme similare celor înregistrate la atribuirea recentă a unei locuinţe pentru fostul preşedinte Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel