Un senator UNPR dorește și în România program de lucru de șase ore, la fel ca în Suedia

Ioan Iovescu, senator UNPR de Timiş, vrea să propună reducerea programului de muncă la șase ore, pe modelul suedez, proiectul de lege urmând să se materializeze, cel târziu anul viitor. Parlamentarul susține că a discutat problema cu mai mulți colegi, inclusiv cu vicepremierul Gabriel Oprea.

Senatorul UNPR Ioan Iovescu susține că ideea de a reduce programul de lucru i-ar fi venit mai demult, dar că până acum i-ar fi lipsit susținerea politică.

La aflarea veștii că deja în Suedia angajații lucrează șase ore în loc de opt, parlamentarul a început să ceară părerile colegilor de partid: "Dumnezeu a lucrat minunat. Imediat cum am citit, aveam o întâlnire planificată cu domnul Oprea în care i-am spus. A zis: „Da, o luăm în calcul. Discutăm", citează Digi 24.

Potrivit senatorului, o reducere a programului de lucru ar crește eficiența angajaților, oferind, totodată, și posibilitatea ca aceștia să câștige mai mult, întrucât mulți vor opta și pentru un al doilea job, part-time. 

Citește și: Un stat UE trece la ziua de lucru de șase ore

"Una este un randament la șase ore și alta e un randament la opt ore. Cei care lucrează în fabrici pe bandă, nu este ușor ca opt ore să tragi", a adăugat Iovescu.

Proiectul de lege ar urma să se materializeze, cel târziu anul viitor, a mai susținut politicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel