Un senator PSD a demisionat din partid. Ce motive invocă

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Senat, social-democratul Gheorghe Saghian, a demisionat miercuri din PSD din cauza relaţiilor tensionate cu actuala conducere a PSD Galaţi şi în special cu preşedintele organizaţiei judeţene, europarlamentarul Dan Nica. 

Saghian a declarat, în exclusivitate pentru Agerpres, că şi-a depus de dimineaţă demisia la sediul partidului. El a precizat că se simte în continuare social-democrat, după ce a activat 22 de ani în PSD, dar a arătat că nu mai putea continua alături de, afirma Saghian, o conducere alcătuită de Dan Nica 'din oameni fără calitate, fără demnitate şi fără responsabilitate'.

'Am fost în PSD timp de 22 de ani. Nu am ce să reproşez acestui partid care m-a format şi m-a lansat în politică. Rămân în suflet social-democrat pentru că altfel ar fi ca şi cum i-aş trăda pe ţăranii mei din care mă trag ca obârşie. Nu mai puteam să rămân în PSD Galaţi, unde conducerea, aleasă de Nica, este formată din oameni fără calitate, fără demnitate şi fără responsabilitate, fără coloană vertebrală. Începând cu 2015, Dan Nica a devenit un alt om. Un om fără cuvânt, fără caracter, un preşedinte fugar, acuzat de corupţie. M-aş fi simţit umilit dacă aş mai fi continuat alături de el, aşa că am hotărât că este mai bine să nu mai continui alături de el şi de echipa lui', a spus Saghian.

Întrebat de ce Dan Nica este un preşedinte de organizaţie fugar, Saghian a răspuns că 'de când cu dosarul Microsoft, Nica fuge de presă, iar la partid vine, foarte rar de altfel, atunci când nu îl vede nimeni'.

'Fuge de alegători, fuge de presă, fuge de oricine ar putea să îl întrebe de dosarul Microsoft în care este cercetat penal. Un astfel de om şi camarila lui, conduc PSD Galaţi', a subliniat, în context, senatorul Gheorghe Saghian.

Parlamentarul a precizat că va activa ca senator neafiliat şi că va demisiona şi din funcţia de preşedinte al comisiei de agricultură. Gheorghe Saghian era recunoscut ca fiind strategul PSD Galaţi, de activitatea lui fiind legate rezultatele foarte bune obţinute în campaniile electorale, care au făcut ca partidul să fie mereu numărul unu în judeţ. Senatorul a fost preşedinte executiv al PSD Galaţi, iar în prezent era vicepreşedinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel