Un senator liberal ar fi cerut demisia lui Antonescu

Din câte se pare, apele devin tot mai tulburi în PNL. Potrivit RTV, un senator liberal, aflat la primul mandat, ar fi cerut demisia lui Crin Antonescu de la președinția partidului și înlocuirea acestuia cu Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit sursei citate, duminică seara, au fost voci care s-au ridicat împotriva lui Crin Antonescu, vorbind aici de senatorul Sorin Ilieșiu, care a spus că ar fi mai bine ca să se organizeze un congres extraordinar, în care Antonescu să renunțe la șefia partidului în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu. Ilieșiu ar mai fi declarat că atunci când s-a semnat protocolul USL niciun dintre foștii președinți ai PNL nu au fost consultați sau chemați la discuții pentru a stabili mai bine condițiile alianței USL.

Aceste discuții au avut loc în contextul în care Tăriceanu a susținut ca liberalii să rămână în continuare în USL, chiar să participe pe liste comune la europarlamentare.

În condițiile în care există tensiuni în PNL ar putea fi posililă formarea unui grup de presiune în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu și reprezentanții aripii Chițoiu și Dan Radu Rușanu. Totuși acest scenariu ar viza perioada de după alegerile europarlamentare, dacă PNL nu va atinge un rezultat satisfăcător pentru liberali.

Crin Antonescu a declarat, luni, referitor a unele zvonuri despre scindarea PNL că "pot să vă spun că PNL nu se rupe", indiferent de discuțiile dintre Daniel Chitoiu și Călin Popescu Tăriceanu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel