Senatorul Dian Popescu a demisionat din PNL. În ce partid se va înscrie

Senatorul Dian Popescu și-a dat demisia din PNL Gorj și se va înscrie în ALDE, afirmând că acesta este singurul partid care "respectă valorile liberale și care ține foarte mult la democrație".

"Mi-am dat demisia din PNL și mă voi înscrie cu declarație în plenul Senatului astăzi (luni n.r.) în ALDE. Am fost o voce critică la derapajele PNL de la democrație, de la valorile liberalismului, am fost o voce critică la numirea celor doi copreședinți ai PNL la Gorj după ce eu m-am autosuspendat, respectând deciziile partidului, dar partidul se pare că are o altă direcție, nu o direcție a unor valori. De aceea consider că ALDE este singurul partid care a rămas pe dreapta eșicherului politic, care respectă valorile liberale și care ține foarte mult la democrație", a declarat, pentru Agerpres, senatorul Dian Popescu.

De altfel, într-o scrisoare adresată liderilor PNL în care își anunță demisia din partid, Dian Popescu afirmă: "Pe această cale, vă anunț demisia mea din Partidul Național Liberal. Am fost timp de 25 de ani membru al acestui partid, dar în acest moment nu mai pot fi complice la fesenizarea partidului, impusă de oameni care nu au nici o legătură cu liberalismul.

Timp de 25 de ani am luptat în județul meu, Gorj, pentru ideile liberale. Acum, PNL Gorj este condus de foști membri ai PSD și PPDD, printre care un personaj care în 1990 ataca pe postul național de televiziune manifestația din Piața Universității și făcea propagandă cripto comunistă. Este o rușine
Nu pot să accept ca, la 26 de ani de la Revoluție, PNL să fie condus de un fost lider al FSN din 1990 și de oameni care nu au nici o legătură cu liberalismul.
De astăzi voi activa în grupul din Senat al ALDE. Cred cu tarie ca este singura modalitate prin care imi pot respecta ideile liberale pentru care am luptat două decenii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel