Un român are şanse mari să devină primar într-un oraş din Germania

Octavian Ursu a părăsit România în 1990 și s-a angajat la Filarmonica din Görlitz. Mai târziu a intrat în Uniunea Creștin-Democrată, ulterior în legislativul din Saxonia, iar acum luptă pentru primăria orașului Görlitz, de la graniţa cu Polonia, scrie romaniatv.net. 

În primul tur al alegerilor locale din 26 mai, Octavian Ursu a primit 30,3% din voturi, rezultat cu care s-a clasat al doilea, după candidatul Alternativei pentru Germania (AfD), Sebastian Wippel, votat de 36,4% din alegători.

Dacă reprezentantul AfD va câștiga, atunci Görlitz va deveni primul oraș german cu un primar din rândurile populiștilor de dreapta. Octavian Ursu are însă șanse bune pentru victorie, deoarece celelalte partide din land ar putea să-l sprijine la scrutinul din 16 iunie tocmai pentru a împiedica victoria AfD.

El a primit susținere neașteptată și de la celebrități din lumea filmului și culturii din Germania și din afara țării. Celebritățile au semnat o scrisoare deschisă în care au făcut apel la populația din Görlitz să voteze „împotriva urii și ostilității, a izolării și discordiei".

Octavian Ursu, de la CDU, ar putea beneficia de sprijinul candidatei ecologiste Franziska Schubert, care s-a plasat pe locul trei în primul tur (27,9%) și care a anunțat că a purtat discuții constructive cu domnul Ursu în ceea ce privește măsurile de care ar fi nevoie pentru continuarea dezvoltării orașului Görlitz. Împreună, voturile pentru CDU și pentru ecologiști ar fi lejer peste majoritatea absolută necesară câștigării cursei pentru primărie și peste rezultatul de o treime din voturi care ar putea reveni AfD.

În plus, se pare că și Partidul Stângii/Die Linke ar urma să-l sprijine pe Ursu, formațiunea care a ocupat locul patru (5,5%) în primul tur de scrutin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel