Un primar din Maramureş renunţă la pensia specială. Declaraţie semnată la notar

Florin Răvdan / 11 iul 2019 / 11:59 Salveaza PDF Comentarii
Primarul din Ulmeni, în greva foamei în fața Ministerului Sănătății
Descriere foto: Primarul din Ulmeni, în greva foamei în fața Ministerului Sănătății

Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, din judeţul Maramureş, a anunţat că a renunţat la pensia specială aprobată prin noul Cod Administrativ. Edilul a recurs la o declaraţie notarială pentru a face acest lucru şi acuză că pensiile speciale pentru primari reprezintă un furt din bani publici. 

„Pe data de 8 iulie 2019 am semnat în faţa unui notar public hârtia prin care am autentificat că eu renunţ la pensia specială pe care o consider un furt. Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al oraşului Ulmeni, judeţ Maramureş, declar pe propria răspundere şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de primar şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Am dorit să dau această declaraţie pentru a fi luată în considerare la calcularea drepturilor mele băneşti sau oriunde va fi nevoie”, a transmis Lucian Morar, prin intermediul unui comunicat de presă. 

În plus, edilul îi somează şi pe ceilalţi edili din judeţ, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, să facă acelaşi lucru, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25