Un primar cere declararea STĂRII de ALERTĂ din cauza gunoaielor

Un primar a cerut declararea stării de alertă din cauza situației gunoaielor. 

Primăria Florești a făcut o solicitare către Prefectura Cluj pentru a declara starea de alertă pe raza comunei, din cauza situației gunoaielor. Primarul Horia Șulea precizează că deșeurile menajere nu mai pot fi ridicate de la populație pentru că nu există o rampă autorizată unde să fie depozitate. 

"Problema este una acută"

"Concret, la mijlocul acestei luni, operatorul de servicii de salubritate, Quatro Eco Salub, a fost notificat de către Salprest Rampă de suspendarea contractului care permitea operatorului depozitarea deșeurilor în rampa agentului economic amintit. Acesta a motivat suspendarea contractului prin faptul că rampa pe care o operează s-a umplut și nu mai poate primi noi transporturi. Rampa temporară ce deservește municipiul Cluj Napoca este și ea aproape de limită, așa că depozitarea deșeurilor nu ne-a fost permisă. Transportul acestor deșeuri menajere la rampe din alte județe cu autospecialele de colectare este imposibil având în vedere că aceste transporturi ar dura aproximativ 10 ore per autospecială. Problema este una acută, fiind similară la nivelul întregului județ, Clujul neavând în acest moment o rampă autorizată de depozitare a deșeurilor menajere. Comuna Florești, cu o populație înregistrată de peste 30.000 de locuitori (35-40.000 locuitori în total) are cel mai mult de suferit de pe urma acestei situații", spune Horia Șulea.

Declararea stării de alertă

Edilul a adăugat că firma de salubritate se confruntă și cu un blocaj financiar din cauza datoriilor pe care Asociațiile de Proprietari le au față de aceasta, suma ridicându-se la aproximativ 500.000 lei.

"Având în vedere toate aceste aspecte, am solicitat în cursul zilei de astăzi Instituției Prefectului Județului Cluj, în baza prevederilor art 2. lit J, coroborat cu art. 24 lit. C ale OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, acordul pentru declararea stării de alertă pe raza Comunei Florești, ca urmare a situației serviciilor de salubritate, situație concretizată prin imposibilitatea depozitării deșeurilor într-o rampă autorizată", a conchis primarul celei mai mari comune din țară, potrivit citynews.ro

Și Emil Boc a avut probleme din cauza gunoaielor. 

VEZI AICI: Emil Boc: Mă aflu în cea mai dificilă perioadă de când sunt primar. De trei zile nu dorm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel