Un politolog dă cărțile pe față: Traian Băsescu are de făcut o alegere foarte grea

Politologul Andrei Țăranu, de la SNSPA, este de părere că, rațional, Traian Băsescu ar trebui să candideze la primăria Capitalei, pentru a-și trage partidul în Consiliul Local. 

Traian Băsescu a declarat joi la B1 TV că va anunţa pe 25 aprilie dacă va candida sau nu la postul de primar al Capitalei. Andrei Ţăranu crede, potrivit RFI, că raţional ar fi să candideze: "Nu ştiu dacă va candida, asta rămâne la latitudinea domniei sale. Raţional ar fi să candideze, pentru a-şi trage partidul şi pentru a reuşi ca partidul să intre în Consiliul Local şi în acest fel să aibă o anumită rezonanţă naţională".

Politologul consideră că "din punct de vedere raţional, ar trebui să candideze, pentru a-şi trage partidul în Consiliul Local şi a-i da o anumită relevanţă politică. Pe de altă parte, însă, confruntându-se cu un eşec previzibil, fostul preşedinte Băsescu ar fi pus în situaţia practic să dea senzaţia că nu este infailibil, că nu este de nebătut, ceea ce a încercat el să arate în majoritatea campaniilor electorale pe care le-a dus. În aşa fel încât are de făcut, din punctul meu de vedere, o alegere foarte grea între a candida pentru partid sau a candida pentru domnia sa ca persoană".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel